Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Elder Scrolls IV: Oblivion

Playstation 3
The Elder Scrolls IV: Oblivion
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    27 april 2007
  • Utvecklare
    4J Studios
  • Antal ägare
    37
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.3

Speltest av Zackey

Inskickad av Zackey den 29/07 -07 20:16

Handling / story / vad man gör i spelet
The Elder Scrolls IV: Oblivion är ett spel med oändligt mycket frihet och fina miljöer och en massa, nästan till oändligt mycket saker att göra.

Spelet handlar om att du ska skapa din egen karaktär, där du får möjlighet att välja från ett flertal olika raser som: Orc, High Elf, Dark Elf, Redguard, Khajiit, Argonian, Nord, Imperial med flera. Alla har sina egna styrkor och svagheter och man får välja vilka färdigheter man vill att ens egen gubbe ska ha.

Själva handlingen i spelet: Du startar i en fängelse håla i Imperial City, vilket är huvudstaden i riket Cyrodiil. Du sitter i en cell som har en flykt tunnel för kejsaren Uriel Septim, arvinge till guden Tiber Septim. Du följer efter kejsaren och rymmer ur fängelsehålan, kejsaren ger dig sin magiska amulett, vilken du ska ta till en präst/riddare. När du väl hittat riddaren så ska du hitta kejsarens försvunne son, den ända arvingen som finns kvar, väl efter att du hittat honom så måste du stänga ett visst antal Oblivion portar som ploppar upp lite här och var, samt göra några quester för såväl riddaren, som heter Jauffre och arvingen som heter Martin Septim. MEn detta är inte allt man kan och ska göra, det finns en massa andra saker att göra, som att träna skills, slåss i en Arena som en gladiator, bli medlem i Mages Guild och uppleva magin på sin högsta höjd, gå med i Fighters Guild och bekämpa ondska, bli medlem i Dark Brotherhood i och bli en riktig Assassin som försvinner i mörkret, eller så kan du gå med i Thiefs Guild och bli den eftertraktade Gray Fox, mannen som aldrig kan fångas.

Detta är dock inte allt, det finns en massa andra side-quester som man kan få av folket i Cyrodiil, samt så kan du utforska tonvis med grottor och slott och du kan göra Crusaders Quest för att rädda Cyrodiil återigen, (men den har egentligen ingen betydelse)

Vad jag tycker om spelet
Spelet är riktigt bra, finns så mycket att göra och det är så stor omgivning att man aldrig kan ha varit på alla ställen oavsett hur mycket man än spelar.

Att man kan öka sina skills är något jag verkligen gillar med spelet och att det finns olika nivåer för skillsen.

Novice - Den sämsta skillsen, är din Minor Skill från början.
Apprentice - Är din Major skill från början.
Journeyman - Blir du efter att ha lvlat 25 st points från apprentice.
Expert - Får du aefter att du blivit Journeyman.
Master - Till sist master, det högsta du kan bli.

Novice = Skill 0-24
Apprentice = 25-49
Journeyman = 50-74
Expert = 75-99
Master = 100

För var tionde skill lvl du går upp så går din karaktär upp i en lvl, så det är inte som på tex. wow att du får antal xp per monster du dödar. Men något som är lite dåligt är att det bara är Major Skillsen som gör att man lvlar!

Betyg till spelet
Grafiken är riktigt bra, människorna är bra gjorda, monstrerna likväl, men naturen! Den är riktigt, riktigt fin. Och den är så stor och ändå riktigt bra detaljerad överallt.

Spelkänslan vet jag inte riktigt vad jag ska säga, svårt att beskriva, men den är magnifik helt enkelt. Om man har spelat eller spelar spelet så förstår man nog vad jag menar.

Ljudet är riktigt bra, det är bra röster och bra stämnings musik, riktigt bra att det är en aggresivare musik då det är fight och om den musiken slutar så vet man att fighten är över och vakterna eller fienderna inte är i närheten.

Hållbarheten är den bästa jag någonsin upplevt, spelet tycks adrig taslut och det verkar alltid finnas nya saker att göra varje gång jag slår på spelet, det är ofattbart hur stort spelet egentligen är.

Detta är ett spel som ni bara måste prova, men det tar ett litet tag innann man vänjer sig och förstår någonting så det kan kännas lite tråkigt och svårt i början men man vänjer sig och lär sig och vips så kan det vara det bästa spelet man någonsin spelat!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10