Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Red Dead Redemption

Playstation 3
Red Dead Redemption
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    21 maj 2010
  • Utvecklare
    Rockstar San Diego
  • Antal ägare
    52
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.7

Speltest av manistheman

Inskickad av manistheman den 27/07 -10 19:02

Handling / story / vad man gör i spelet
I RDR får man ta rollen av John Marston som under vilda västerns sista dagar ger sig av för att reda upp sitt mörka förflutna. I grunden är RDR ett öppet, uppdragsbaserat spel med samma stuk som GTA. Det finns huvuduppdrag som leder berättelsen vidare och sidouppdrag som ger fördelar men dessutom kan man interagera fritt med många situationer i världen.

Vad jag tycker om spelet
Utseendemässigt finns det inte mycket att klaga på, det här är ett mycket snyggt spel. Hästar spelar naturligtvis en central roll och RDR hanterar den biten på ett föredömligt vis. Djuren rör sig bättre än i något annat spel hittills och animationerna är fantastiska. Detsamma gäller vilda djur man ser på prärien, från kaniner till pumor och björnar. Terrängen och miljöerna är detaljerade och levande. Man har noggrant och i varje detalj försökt efterlikna regissören Sergio Leones gamla ”spagettivästern” från 60-talet. Det gäller allting från landskapet och de dammiga städerna till klädstilar och uppdragstyper. Pausskärmen använder till och med samma röda stil som Leone körde med som vinjett i sina filmer. Den som kan sina gamla Clintan lär le igenkännande mer än en gång.

Betyg till spelet
Snyggaste spelet till PS3, jo det kan jag nästan lova. Det är helt makalöst, de ödsliga slätterna, de tysta bergen och de små byarna.

Otroligt likt Grand Theft Auto 4, men eftersom den kontrollen är väldigt smidig och lätthanterlig, fungerar RDR lika bra som GTA 4 gjorde.

De goa dialekterna från de tidiga 1900-talet är ljuvliga och doftar svindyrt röstskådespeleri från lång väg. Fin westernkänsla när man jagar djur på prärien.

Co-op och onlinedötsmatcher, visst om du har kul med det blir du nog fast i RDR, men jag håller mitt onlinespelande till FPS. men för tredjepersons-fans är detta ett långt äventyr att se framimot.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8