Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMetal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Playstation 3
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  12 juni 2008
 • Utvecklare
  Kojima Productions
 • Antal ägare
  37
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 10

Speltest av CloudStrife

Inskickad av CloudStrife den 21/06 -08 09:25

Handling / story / vad man gör i spelet
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots är den avslutande delen i Metal Gear Solid sagan om spionen/agenten/legosoldaten Solid Snake och hans strid mot The Patriots och Liquid Snake, Solid Snakes bror. Det har gått fem år sen slutet av Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Snake har, på grund av en sjukdom, åldrats ovanligt snabbt och är nu gammal. Kriget har också förändrats och har blivit rutin. I början av spelet utspelar sig handlingen någonstans i mellanöstern men kommer även att utspela sig i andra delar av världen, bland annat i Sydamerika.

Vad jag tycker om spelet
Enligt mig så är detta spel konst i spelform. Det är väldigt bra regisserat och innehåller musik som skulle passa i episka Hollywood filmer. Spelsystemet går fortfarande ut på att röra sig från A till B utan att bli upptäckt av fiende soldater. Men eftersom det utspelar sig i öppna krigszoner och inte i t.ex. trånga korridorer så kan man inte bli osynlig för att man håller sig på en viss punkt och lär sig soldaternas patrullrundor. Miljön är så föränderlig att man inte vet om bilen man gömmer sin bakom kommer röra på sig eller en vägg rasa ihop. Men man behöver inte smyga hela tiden. Om man vill kan man hoppa in i striden och hjälpa ena sidan. Då kan den sida du hjälpte hjälpa dig tillbaka.

Långa mellansekvenser finns kvar från föregående spel och fans kommer att tycka om det men nya spelare kan nog tycka det är tråkigt. Plus att dom inte kommer förstå allt av storyn eftersom det är den avslutande delen.

Jag själv älskade det här spelet och ville nästan aldrig släppa kontrollen.

Betyg till spelet
Grafiken får en tia. Detta är ett väldigt snyggt spel. Snygga animationer och bra ljus.


Spelkänslan får en tia. Det är kul att gömma sig och se fyra soldater gå en halv meter framför dig utan att se dig. Bossarna bjuder på häftiga strider som vanligt med Metal Gear Solid serien. Det bjuds även på mycket nostalgi för dom erfarna MGS fansen.

Ljudet får en tia. Musik som skulle passa i Hollywood filmer och bra röstskådespelare.

Hållbarheten får också en tia. Fem svårighetsgrader, ranker att låsa upp, vapen och annat att hitta i världen. Allt detta toppas med ett Online läge. Här skapar du en karaktär, går med i deathmatch, team deathmatch, rescue misson (ett sorts Capture the Flag) med mera. Sen kan du gå med i klaner och tävla.

Kortfattat så tycker jag detta är ett mästerverk och, som jag skrivit tidigare, konst i spelform.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10