Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











LittleBigPlanet

Playstation 3
LittleBigPlanet
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    5 november 2008
  • Utvecklare
    Media Molecule, SCE/WWS
  • Antal ägare
    128
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.2

Speltest av SephNGamer

Inskickad av SephNGamer den 04/02 -10 07:52

Handling / story / vad man gör i spelet
Little Big Planet är en helt outforskad värld full av möjligheter! Du ska nu få utforska denna värld. Spelfigurerna du spelar med kalls för "Sackboy". De är en aning mindre än vanliga människor. Du kan ändra utseendet på din Sackboy när du vill, och istället för en startmeny så börjar alltid spelet i din Pod. En Pod är som ett litet rymdskepp eller med andra ord, din Sackboys personliga rum. Du kan dekorera ditt rum när du vill och sätta lite färg på den.

När du är redo för att sätta igång spelet kan du vid ett fönster vid din Pod välja tre olika planeter. Den första är själva Planeten. Där kan du spela banor från berättelsen där du ska ta dig igenom trädgårdar, vildmarker och tempel för att stoppa den onda Samlaren som skapar farliga robotar och kidnappar alla invånare på Little Big Planet.

Du kan även välja "Snabbspel" där spelet automatiskt väljer en bana från berättelsen eller en bana som någon annan spelare har skapat.

Sen har vi Kretsen. Här kan du spela alla andras banor som har skapats. Det finns över en miljon olika banor att spela. Du kan även spela tillsammans med tre andra spelare i berättelsen om du känner att du behöver lite hjälp med att komma vidare.

Sen har vi LittleBig-butiken. Där kan du köpa dräkter eller andra nivåer som till exempel Metal Gear Solid eller Pirates of The Carribean. På planeten "Min Måne", kan du lätt skapa dina egna banor. Du kan samla på dig material och saker under spelets gång i berättelsen. Du kan till och med skapa egna föremål. Sedan kan du sätta de i prisbubblor så att andra spelare kan få dem.

Samt på "Jag" kan du titta vilka av dina LittleBigPlanet kompisar som är inloggade.

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett fantastiskt spel som är nästan som Super Mario bara att det är till Playstation 3. Att skapa sina egna banor är lika kul som att spela andras.

Det finns så mycket att utforska. Har du klarat ut spelet så kan du fortsätta med att försöka klara alla banor utan att dö eller att ta alla saker på banorna (vilket ger dig ännu mer saker). Fantastiskt spel.

Betyg till spelet
Grafiken är underbar en klar 10:a!

Spelkänslan sänks dock lite grann. Eftersom att ibland är rörelserna, i alla fall i skaparläget lite jobbiga. Ibland zoomas det in och ibland ut.

Soundtracket är fantastiskt. Härlig musik av The Go Team och Jim Noir och andra härliga låtar spelas i bakgrunden.

Önskar att man kunde sätta oändlighets tecknet. Det finns inga gränser på hur mycket det finns att samla och utforska.

Detta spel måste spelas.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8