Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











inFamous

Playstation 3
inFamous
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    29 maj 2009
  • Utvecklare
    Sucker Punch
  • Antal ägare
    34
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.3

Speltest av KOcauser

Inskickad av KOcauser den 04/02 -11 22:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet utspelar sig i staden Empire City som är en fiktiv stad i USA. Huvudkaraktären Cole MacGrath är ett cykelbud som springer ärenden och levererar saker till olika destinationer.

En dag så ska Cole leverera ett paket, det han inte vet är att i paketet finns en "Ray Sphere". En bomb skapad av en hemlig sekt, vars syfte är att samla energi från människor i omgivningen, och koncentrera den i en person. Ray spheren exploderar och förstör en av de tre öarna som Empire City är uppbyggt av.
Spelet startar mitt i expolsionens epicentrum, du får kontrollera Cole medans han försöker att ta sig till någon av de andra öarna i staden. Under resan emot bron så upptäcker Cole att något har hänt, han får flera elchocker med känner ingenting. Det visar sig sen att "Ray spheren" har gjort Cole till en superhjälte med elektriska krafter.

Det är nu kaos i Empire City, efter explosionen så har gatugäng tagit kontroll i staden, och skjuter allt och alla som gör motstånd. Det första uppdraget utspelar sig när regeringen har bestämt sig för att släppa ner proviant från ett flygplan. Cole och hans bästa vän Zeke skyndar sig till torget där maten har släppts men när de kommer dit så upptäcker de att maten har fastnat i en 120 meter hög staty på torget. Cole (som skulle klara fallet) klättrar upp på statyn och det är så det börjar. Genom spelets gång så ställs du inför en serie av väldigt avgörande val. Ska du rädda staden eller ska du bli dess nya härskare?

Mer en så ska jag inte avslöja, men det är bara början, det här spelets story är guld värt.

Vad jag tycker om spelet
Det är ett spännande och intelligent spel. Man kan verkligen se hur valen man gör påverkar situationen, och medan du spelar för att bli stadens hjälte (hero) eller stadens superskurk (infamous) så kan du se hur staden förändras beroende på de saker du valde. Antingen så känner sig de civila trygga under ditt beskydd emot gatugängen och bygger upp staden igen. Eller så stannar de hemma, för rädda för tyrannen med superkrafter för att göra någonting, och pesten tar till slut kål på alla i staden, vilket gör dig till en väldigt ensam "ägare" av staden.

Betyg till spelet
Grafiken är helt okej, Det är otroligt att se Cole skicka iväg super attacker som "megawatt hammer" och dra ner blixtar ifrån skyn, men att se karaktärerna prata är inte så otroligt. Därför få den en stark 9:a.

Spelkänslan är lysande, du känner dig delaktig i hur spelet utveklar sig, och den sköna blandingen mellan third person gameplay och first person shooter ger ett spännande koncept som verkligen tillför något till spelet.

Ljudet är okej, inte lysande men inte heller dåligt. Fiender ger ifrån sig läten när du zappar dem med blixtar, och karaktärerna har fått bra röster.

Hållbarheten är som vanligt med story spel, du spelar den en gång för att få veta slutet, och sen så spelar du den en gång till för att se vad som hände om du skulle välja de onda/goda valen istället. Men en tredje gång blir det nog inte om du inte vill få alla trophies och låsa upp alla powers.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10