Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBattlefield 3

Playstation 3
Battlefield 3
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  28 oktober 2011
 • Utvecklare
  EA DICE
 • Antal ägare
  12
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.5

Speltest av Mal_ganis

Inskickad av Mal_ganis den 22/10 -12 15:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Battlefield 3 är ett FPS-spel utvecklat av DICE (EA Digital Illusions CE) och publicerat av EA (Electronic Arts).

Spelet består av ett singleplayerläge, lagarbetsläge för två spelare samt ett multiplayerläge som stöder upp till 64 spelare på PC-plattformen.

I spelets kampanj agerar du före detta sergeant Henry Blackburn, som nu sitter sitter i en förhörssal i New York och förhörs om sin tjänst i Iran. Du följer med utfrågningen och agerar olika huvudpersoner, bland andra Jono Miller som stridsvagnsförare, Colby Hawkins som stridspilot och Dima Mayakovsky som rysk spion, i totalt tolv olika uppdrag.

Du som Henry Blackburn reser, tillsammans i en grupp av fem soldater, till staden Sulaymaniyya i Irakiska Kurdistan. Där får ni i huvuduppdrag att leta efter en amerikansk patrull som försvunnit vid ett område kontrollerat av PLR (People's Liberation and Resistance). Uppdraget havererar dock i samband med en jordbävning samtidigt som en strid mellan PLR och de amerikanska marinsoldaterna.

Blackburn och hans grupp får i uppdrag att hitta och fånga PLR-ledaren Farukh Al-Bashir som i sin tur tagit makten över Iran. På sin väg snubblar de över försvunna ryskt tillverkade atombomber, med säkra mål på Paris och New York.

Du som spelare får följa med Blackburn och de andra huvudpersonerna för att uppleva hela händelsen från flera synvinklar, och som Blackburn försöka hindra atombomberna från att detonera.

I multiplayerversionen så kan varje spelare använda sig av fyra olika klasser: Assault, Engineer, Support och Recon.

Assault är soldater som bär på automatkarbiner, dessa är även sjukvårdare och kan hela sårade medkamrater.

Engineer är en mekaniker som kan kan både reparera och effektivt förstöra markfordon, dessa bär på automatkarbiner och kan även utrusta sig med pansar eller luftvärnsgevär samt minor.

Support är en understödsklass som bär på en lätt buren kulspruta eller karbin. Dessa bär i regel ut ammunition och är utmärkta på att ge nedhållande eld för att hålla fienden på räckvidd.

Recon är en krypskytt beväpnad med prickskyttegevär som specialiserar sig för att kunna spana efter fiender och döda dessa på långa avstånd, de bär även på apparater som kan agera som spawnplats för andra soldater.

Battlefield stöder många olika spellägen. Dock är de populäraste spelformerna "Rush" och "Conquest".
I Rush så ska ena laget försöka förstöra två M-COM-stationer genom att en spelare ska placera en sprängladdning på stationerna, medan det andra laget ska försvara stationerna och döda så många fiender som möjligt. De som attackerar får ett visst antal resurser i form av ett antal "respawns". Tar dessa slut innan M-COM-stationerna sprängs förlorar de, om alla M-COMs sprängs vinner de.

I conquest så måste spelarna erövra kontrollpunkter utspridda i banan. Detta med hjälp av samma sorts resurser som i Rush (respawns). Om ena laget erövrar mer än hälften av kontrollpunkterna så blir fiendelaget påverkat med en s.k. "ticket bleed" vilket gör att resurserna förbrukas fortare. Första laget som får slut på resurser förlorar.

Vad jag tycker om spelet
Battlefield 3 är, enligt mig ett underbart spel bland vänner och nära. Många gånger är tight lagarbete och starka spelare som är nyckeln till seger, och du som spelar Battlefield 3 kan vara garanterad flera tillfällen där du skriker ut till dina lagkamrater tack vare det intensiva motståndet där bara en dödad motståndare kan vara skillnaden mellan vinst eller förlust.

Betyg till spelet
Battlefield 3 är ett revolutionerande spel för grafikfantasterna, med sin motor Frostbite 2.0 så ges mer realistisk grafik, bättre ljud och ökad miljöförstörelse jämfört med Bad Company 2.

Ljudet består av verklighetstrogna ljudeffekter från både fordon och vapen som är inspelade från en militärövning. Dessa ger en otrolig ljudupplevelse med rätt högtalare/lurar.

Spelkänslan och Hållbarheten går hand i hand, du får ut bästa effekt av BF3 om du spelar med vänner och siktar på att vinna objektivet som är utsatt. Dock så finns det nära intill oändligt många sätt att spela Battlefield 3 på, då det är bara fantasin som sätter gränser. Kanske gillar du Team deathmatch, kanske vill du bara använda dig av pistoler. Eller kanske vill du vara den där snipern som kan plocka alla från kilometeravstånd.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10