Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Valkyrie Profile 2: Silmeria

Playstation 2
Valkyrie Profile 2: Silmeria
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    26 september 2006
  • Utvecklare
    Square Enix, Tri-Ace
  • Antal ägare
    17
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.7 9.5

Speltest av Crescent

Inskickad av Crescent den 08/08 -07 10:04

Handling / story / vad man gör i spelet
-Handling-

Det var en gång ett spel som hette Valkyrie Profile som kom till Playstation, och handlade om nordisk mytologi, Asagudar, Midgård, Valhall och annat.
Många som spelade spelet gillade det (inklusive mig) och fansen blev ännu gladare, efter många år kom Valkyrie Profile: Lenneth till PSP.
Fansen blev överlyckliga när en uppföljare kom, Valkyrie Profile 2: Silmeria, av Tri-Ace (Som har varit med och utvecklat Radiata Stories och Star Ocean spelen.) och spelet utgavs av Square Enix.

Spelet Valkyrie Profile 2 är faktiskt baserad på handlingen före ettan.
I det första spelet var valkyren (som står för ung som en ängel.) Silmeria en av dom 3 Valkyrerna, och hon var den snällaste och yngste systern.
Hon och hennes systrar tjänade dödsguden Brahms, som förklarade krig mot Oden.
Men hundra år innan dessa hade Silmeria varit en tjänare åt guden Oden då hon skulle samla själar av döda hjältar som har fallit i strid i människornas värld Midgård, men efter en olyckshändelse så blev Silmeria en rebel (En person som gör uppror, inte nåt som rebellerna i Star Wars, med pickadollor och annat tjafs.) mot Odens vilja. Oden kände igen faran och gjorde en trollformel som skulle transportera hennes själ och en annan valkyr skulle ta hennes plats.
Trollformeln var menad så att hon skulle ta över kroppen av en ung flicka vid namn Alicia.
Men trollformel var inte helt komplett, och Silmeria och Alicia fick då dela kropp med varandra vilket resulterade i två personligheter i en kropp.

Alicia är en princessa, och många tyckte att hon var helt tokig p.g.a Silmeria kunde byta hennes personlighet till sin egen, Alicia kunde också prata med Silmeria, så med andras ögon var det som om hon snackade med en osynlig kvinna.
Alicia blev då fängslad i ett slott av hennes far Kung Barbarossa, som konstaterar nu att hennes dotter är död, lite senare lyckas dock Silmeria och Alicia fly från slottet och tillsammans med kompanjoner så ska de på en farlig vandring för att söka kraft mot Oden.
Innan jag fortsätter vill jag bara säga att Tri-Ace har tyckt att Oden ska ha 2 ögon, att Frej och Freja ska vara systrar och att det mycket märkligt nog ska finnas asiater i Midgård.

Vad jag tycker om spelet
Jag har alltid älskat rollspel och nordisk mytelogi passar alltid bra.
Valkyrie Profile 2 är ett av de bästa rollspelet som faktiskt finns till Playstation 2.
Jag kan börja med ett av de bästa bitarna ur  plus-sidan.
Miljöerna: Miljöerna är vansinnigt väldetaljerat, det varierar snabbt och är vackert.
Tri-Ace har lyckats ordentligt med ljus och skugga.
Skuggorna är riktigt tydliga, exempelvis när man har ljuset mot sig så står skuggan bakom dig, och står ljuset bakom dig är skuggan framför dig.
Ett annat gott exempel är när man för första gången kommer till staden Dipan.
Staden badar i mörker, väggarna är vita, gatorna har pelare av magiskt kristall som lyser upp staden, sjärnorna är klara på himlen, och eldflugor finns på buskar runt omkring.
Dipan är riktigt vackert som matchar extremt bra med musiken som är lugn och magiskt.
Nästa stad kan vara te.x vara en hamnstad med folk som har det brått runt omkring, vattenpölar som speglar dig här och där och musiken är livlig.
Karaktärerna är också otroligt bra, många har helt olika personligheter, rösterna passar perfekt och kläderna är ovanligt väldetaljerade att den lätt klår Final Fantasy X i klädgrafik.
När man inte är i staden, utan i vildmarken eller i tempel stöter man på fiender, fienderna man ser är först i mörklila skepnader som kan flyga, gå eller krypa mot dig. Du kan fängsla skepnaderna och använda de till att teleportera dig eller använda de som plattformar.
Eller så kan du bara dra ditt svärd mot fienden, och poff!
- Du är på en spelplan.
Du kan ha upp till 4 karaktärer samtidigt, alla är bra på något, en av de är te.x jättebra på avståndsvapen, en annan med magi, eller en annan med lätt en-handsvärd.
Man måste vara tillräckligt nära för att kunna attackera, sen är det knapparna på din högra konsoll som gäller, det är dom som är karaktärerna, du klickar på dom, och när du attackerar så sänks din mätare med "stridskraft", samtidigt så höjs din mätare med en "Avslutningskraft", kan vi säga, och när den mätare är full kan du utföra en specialattack med riktigt snyggt stil.
Din motståndare rör sig när du rör sig.
Du kan också dela din grupp till 2 mindre te.x och lura fienderna bakifrån.
När figurerna står helt stilla så ser man figurerna riktigt snyggt och väldetaljerad grafik som jag sa, men det är ytterst ovanligt att man kan se så snyggt i strid, man ser oftast snyggt grafik i spel när man inte är strid/underhållning etc.
Spelet är det bästa spelet till Playstation 2, det är oerhört snyggt, vackert, magnifikt underhållande, och otroligt otrolig musik.
Men, det finns ett litet minus.
Samma minus som i det förra spelet, ganska långsam skärmuppdatering.

Betyg till spelet
Plus: Otroligt snyggt, suverän spelkontroll, vacker musik, detaljerat grafik.

Minus: Långsam skärmuppdatering.

Grafik: Oerhört snyggt, nästan för snyggt kanske...

Spelkänsla: Suverän spelkontroll med suveräna strider!

Ljud: Varierade musikstilar, oerhört bra röster.

Hållbarhet: Många kapitel.

Slutkommentar: Jag älskar Midgård, mitt tredje hem (Andra hem: World of Warcraft.)

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10