Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Urbz: Sims in the City

Playstation 2
The Urbz: Sims in the City
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    12 november 2004
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    175
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.4

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 23/04 -06 12:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Dina simmar lever storstadsliv!
Lyder den stora rubriken på baksidan av spel-fodralet, men jag har lite svårt att hålla med den där smått överdrivna texten. Jag menar det ska väl verka som man lever "storstadsliv" men man är inte ens i närheten. Istället för att få ränna omkring fritt i en enda stor stad, så får du istället resa fram och tillbaka som en annan idiot mellan olika "distrikt" i staden. Vi kan ta ett litet exempel... i det ena distriktet håller man till på ett hustak, som är hur trågt och ogenomtänkt som helst, och precis likadant är det i alla andra distrikt i staden... dock är ju inte alla ett enda litet hustak, men det kanske istället är en extremt trång tunnelbana fylld med massa halvpundade punkare. Tillsammans med lite halvluddig grafik går det här inte alls ihop, enligt min mening.

Tvåspelar läge?
Ja precis som det tidigare konsol-Sims innehåller även det här ett tvåspelar läge, och det här är mycket mycket bättre än det till föregångaren. Du och din kompis får gå igenom precis samma sak som när man kör en spelare... springa omkring mellan de olika distrikten och samla så mycket respekt som möjligt helt enkelt. Men tyvärr blir det väldigt mycket på tv-skärmen när man spelar två spelare, då båda har extremt många ikoner var att hålla ordning på. En för hur trött din karaktär är, en för hur mycket respekt han har, en för hur hygienisk han är... helt enkelt för mycket. Så kort och gott är tvåspelar läget godkänt, men inte så värst mycket mer. Visst är det tusen gånger roligare att spela två än en på det här spelet, men det är ändå så långt ifrån fullbordat man näst intill kan komma... men ändå ganska kul.

Respekt & Attityd
Hela spelet går kort och gott ut på att få så mycket respekt i de olika distrikten som möjligt, och för att få det måste man ha rätt kläder i varje distrikt. Så det blir lite för mycket efter ett tag. Visst är det häftigt med neon-lysande byxor i ett distrikt medans man ska ha nithalsband och läder i ett annat. Men som jag sa så blir det lite omständigt. Och inte funkar respekt mätaren så bra heller, för att inte din respekt ska rusa neråt så måste du hålla igång med nya kläder och nya vänner i princip hela tiden. Man får aldrig vila, men ett litet plus i kanten som höjer spelglädjen är att spelet är kompitabelt med Eye-Toy kameror, så att du kan ta kort på ditt ansikte och därmed pryda din karaktär med det i spelet istället för nån annan tråkig förvald nuna.

Vad jag tycker om spelet
Dåligt, dåligt, dåligt. The Sims ska spelas på PC om man ens måste spela det. Det här spelet är ett slutgiltigt bevis för den teorin i alla fall. Om du nu måste köpa ett The Sims spel och är sugen på detta... köp det inte. Det enda The Sims som rockar på konsol är The Sims 2... ett mycket bättre val. Dock levererar The Urbz ganska okej i multi-player läget om inte annat.

Betyg till spelet
Grafik (6) - Kantig och ofärdig... det är väl min kommentar. Spelkänsla (5) - Pil-markören funkar faktiskt ganska bra med de analoga spakarna. Ljud (6) - Lite skön musik då och då, inte så mycket mer. Hållbarhet (6) Kör du med en kompis underhåller det länge... kör du själv så underhåller det bara några få timmar.

Totalbetyg: 5.8 Ljud: 6 Grafik: 6 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 5