Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Playstation 2
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    25 november 2005
  • Utvecklare
    Traveller's Tales
  • Antal ägare
    102
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.3

Speltest av Syskon

Inskickad av Syskon den 27/06 -07 22:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Det hela börjar när Lucy, den yngsta av syskonen Pevensie, hittar en magisk garderob. Hon går nyfiket in i garderoben, omedveten om att där väntas spännande äventyr. Hon ser en underbar snöklädd skog och vill genast visa det för hennes syskon Peter, Susan och Edmund. Ingen tror henne såklart. Vem skulle tro att det fanns en magisk värld i ett klädskåp? Men Lucy visste vad hon hade sett och att det inte var påhittat.
Men en dag blev barnen tvungna att gömma sig för hembiträdet. Det enda gömstället nära till hands var garderoben. Dom går längre och längre bak och förväntar sig känna garderobens baksida. Men istället känner dom något vasst, och deras strumpor har blivit blöta av något på marken. Det stickiga var granar och det blöta var snö. Dom hade kommit till Narnia.
Där får dom träffa Aslan, kung av Narnia. Han ber om deras hjälp att rädda landet från en ond häxa, den vita häxan Jadis. För en profetia säger:

När Adams barn en gång målet har nått
Och bestigit tronen i Paravels slott
Är den onda tiden ett minne blott

Aslan behövde barnen och deras styrkor i kriget. Lucys dryck, den dryck som kunde läka vilket sår som helst. Edmunds rättrådighet, den rättrådighet som senare skulle skriva Narnias lagar. Susans bågskytte, den som alltid träffade sitt mål. Peters styrka, den styrka som behövdes för att strida mot häxan.

Hela spelet blir lättare om man är två, och det blir också roligare. Men det går att spela själv.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är roligt och spännande. Man får följa barnen Pevensies äventyr i Narnia. Under spelet uppgraderar man barnens förmågor och det gör spelet roligare. Vi älskar det här spelet för att vi är Narnia fans men vi tror att andra också gillar det. Det är roligt att kriga i spelet eftersom då får man använda barnens förmågor.

Betyg till spelet
Grafik: Det är bra grafik men spelet fick minus för dess bakrundsgubbar. När man krigar är man oftast på en högre landyta. På marken under ska det se ut som om hela häxans arme är där. Men det blir lite för mycket gubbar. Det känns lite överdrivet.

Spelkänsla: Det känns spännande och man är helt koncentrerad på spelet. Man fastnar helt enkelt.

Ljud: Ljudet gör så att man får en bättre spelkänsla. Om det är krig så är det mer krigsmusik. Om man springer runt i skogen på äventyr så är det lite lugnare musik.

Hållbarhet: Så länge man är försiktig så håller den.

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10