Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Star Wars: Battlefront II

Playstation 2
Star Wars: Battlefront II
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    31 oktober 2005
  • Utvecklare
    Pandemic Studios
  • Antal ägare
    552
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.1

Speltest av Zach

Inskickad av Zach den 23/03 -08 12:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Star Wars: Battlefront II är då uppföljaren till första Battlefront spelet. Det gjordes en hel del förbättringar, bla mer karaktärer, nivåer, vapen och möjligheter.

I 2:an har dem satt in rymdstrider och Heroes/Villians (Jedi/Sith) som många ville ha i det första spelet.

Nya maps finns även, såsom Mustafar, Utapau, Death Star, Tantive IV m.m.

Det finns nu även olika modes, och inte bara Conquest som i det första spelet. Fånga flaggan, Hunt och Assault finns nu även. Skall sammanfatta kort om varje:

Fånga flaggan (och 2-flag CTF)
I 1-flag CTF mode så kämpar 2 team emot varandra om en flagga som ska tas och bäras med tillbaks till sin bas. Det gäller alltså att ta flaggan så fort som möjligt innan andra teamet gör det och lämna den i sin bas för att få poäng.

2-flag CTF
Men till skillnad från 1-flag CTF så har varje team en flagga var i 2-flag. Som man då ska "sno" och lämna i sin bas. Det gäller alltså att skydda sin flagga medans man ska försöka ta motsatta lagets flagga.

Hunt/Jaga
Hunt är ett ganska roligt mode i detta spelet. Det gäller alltså att antingen vara ett team som jagar efter ett specefikt djur eller vara djuret själv och "förgöra" dem. Detta är även under tid.

Assault
Finns två typer av Assault i detta spel.
Det första är givetvis rymdstrid. Då det gäller att första fiendens stora skepp, genom att attackera utanpå skeppet eller också flyga in i hangern och bomba skeppet innefrån.

Den andra typen är Heroes vs Villians (Jedi vs Sith).
Då man ska förgöra så många fiender som möjligt tills man vinner. Det finns alltså en limit mellan 50 till 1000 som man själv får bestämma.

Conquest
Men för er som inte spelat det första spelet ska jag skriva lite om Conquest med.
Conquest går helt enkelt ut på att ta över små baser som finns utspridda på banan. Det finns alltså en limit med reinforcements (antal fiender) som man skall döda för att vinna.
Det gäller alltså att ta över så många baser som möjligt och förgöra sina fiender.

Vad jag tycker om spelet
Jag har spelat spelet sen det släpptes. Jag spelar det fortfarande och kommer nog att göra det ett bra tag till.

Singeplayer kan bli tråkigt efter ett tag om man spelat det tillräckligt länge, därför spelar jag endast Multiplayer online, och det är det enda som fått mig att fortsätta spela faktiskt.

Jag spelade också första spelet och älskade det, men man blev verkligen förvånad av alla nya saker dem satt in måste jag erkänna. Det känns som om det är ett helt annat spel.

Men jag älskar verkligen spelet, även fast singeplayer läget är tråkigt så finns det ju alltid online. Tur det.

Spelet är ju ett måste för alla onlinelirare på Ps2.
Online läget i detta spel är nämligen lite baserat efter Battlefield 2's online mode till Ps2. Man känner lite igen sig.
Så man behöver inte vara ett Star Wars fan för att tycka om detta spel.
SWBF2 är liksom en blandning av flera.

Betyg till spelet
Grafiken:
Grafiken får en klar 10 om man gämför emot första spelet. Det var grafiken som fick mig mest förvånad faktiskt. Som sagt, kändes som ett helt annat spel.

Spelkänslan:
Man känner liksom den där Star Wars känslan. Gömmer man sig i skogen på Yavin 4 med en Sniper rifle och väntar på att fienden ska visa sig känns det verkligen verkligt. Ljudet är en stor del av detta då man hör ljudet från bladen, gräset, träden, vinden, vattnet, djuren osv. Man älskar det. Blir en tia här med.

Ljudet:
Som jag skrev ovan, alla specialljudeffekter finns där.
Och för att inte tala om musiken från Star Wars filmerna, allt finns med. Spelar man som Obi-Wan eller Anakin Skywalker på Mustafar så spelas den där sorgsna låten som vi alla känner till från filmen revenge of the Sith. En solklar tia!


Men funderar du på att köpa spelet? Tveka inte. Du kommer absolut inte ångra dig, spelet är fantastiskt, ta bara mig som ett exempel. Spelat spelet i 3 år och gör det fortfarande. :P

Men nu hoppas jag att du gillade min recension om spelet, tog en stund att skriva nämligen. Well, see ya on the front.

Fuska.nu - PS2 Star Wars Battlefront 2 recension av Zach

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10