Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Star Ocean: Till the End of Time

Playstation 2
Star Ocean: Till the End of Time
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    1 oktober 2004
  • Utvecklare
    Tri-Ace
  • Antal ägare
    33
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.9 9.4

Speltest av b00geyman

Inskickad av b00geyman den 06/07 -05 21:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Squaresoft har gjort spelet.

Dem höll på med det från 2003-2004.

Även ifall man inte har spelat de två föregångarna, Star Ocean: Blue Sphere och Star Ocean: The Second Story behöver du inte oroa dig för att ha missat storyn för i Star Ocean: Till the End of Time så trots att det är samma universum som i föregpångarna, är storyn ny och karaktärerna fristående.

Grafiken är i Anime.

Vad mn gör i spelet:
Man reser omkring i universum och ska döda fiender mm.
Där finns inte direkt något "minigame".

Story / Handling:
Det hela börjar med att Fayt Leingod, hans föräldrar och Sophia Esteed, av rasen jordling är på semesterplaneten Hyda IV, för att ta en solsemester. Fayt tar med sig Sophia till ett slags simulatorspel där man slåss mot monster. Helt plötsligt går ett larm. Hyda IV har blivit attackerat av någon mystisk styrka. Alla måste evakueras genast. Fayt skiljs från Sophia och hans föräldrar, och hamnar på ett evakueringsskepp. Väl där blir de attackerade avv samma onda fiende som attackerade Hyda IV, och Fayt tvingas fly i en Escape Pod. Han störtar då på en undelägsen planet, Vanguard III. Där hjälper han folket i Whipple genom att döda Norton en ond skurk som härjar. Fayt är nära att bli besegrad, men Cliff en så kallad Klausian från en anti-federations grupp kommer i nöden. Tillsammans dödar det Norton och Cliff derättar för Fayt att deras ledare vill tala med Fayt. De kliver ombord Cliffs rymdskepp, men ännu en gång blir det attackerade av den mystiska fienden.... De störtar på en medeltidsplanet så kallad Elicoor 2 och blir satta i fängelse. En tjej som heter Nel räddar dom från fängelset och de får vara med om kriget som Aquria och Airyglypht har startat. Men när de lyckas lämna planeten till slut så är ett nytt hot uppkommet... Det är inte från den mystiska fienden som de har blivit jagade av kors och tvärs... De kallas executioners....

Vad jag tycker om spelet
Spelet har en väldigt bra story, och är stort. Det spänner över hela två dvd-skivor och karaktärerna är bra gjorda. Det är ett nytt stridssystem som skiljer sig från Final Fantasy serien, för här styr du din karaktäri striden med analogspaken, du springer omkring och trycker på kryss och cirkel. Det är faktiskt ett skitkul stridssystem. En annan sak som är bra är att man samlar på sig "battle trophies" och när man upplåst 15 % kan man låsa upp ett multiplayer läge.

Betyg till spelet
Hmmm...

Grafiken är underbar, miljöerna är fina, ja spelets grafik är enligt mig i värdsklass förutom i vissa filmsekvenser där animegrafiken kan vara lite kantig.

Ljudet / Musiken är väldigt bra den med, väldigt passande också, fast musiken är inte från Nobuo som i Final Fantasy serien. Ibland kan vissa röster tyckas vara lite pipiga / opassande.

Spelkänslan är underbar den med det är spännande alltid, man undrar vad som ska hända härnäst i storyn. Man möter stora drakar, bestar och lavamonster.

Hållbarheten är lätt en full pott :) för man kan inte tröttnsa på detta spel. Man vill vidare i storyn hela tiden. Bra Square Enix detta har ni lyckats med :D

Hoppas ni tyckte speltestet var bra, jag gjorde iallafall så gott jag kunde.

Tyckte ni recensionen var bra skriv till mej ;)

//b00geyman

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10