Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Spyro: Enter the Dragonfly

Playstation 2
Spyro: Enter the Dragonfly
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    29 november 2002
  • Utvecklare
    Equinox Digital Entertainment, Check Six Games
  • Antal ägare
    165
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.5 7

Speltest av SpyroTobbe

Inskickad av SpyroTobbe den 18/06 -06 18:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Spyro: Enter the Dragonfly:

(Story)

I Dragon Realms så håller Drakens år lida åt sitt slut. Alldels när Dragon Elder ska säga att Drakens år är slut så kommer Ripto, Crush, Gulp och snor alla Dragonflys de är Drakens år mening. Nu måste Spyro och Spyro rädda de 90 Dragonflys.

(Miljöerna)

Mijlöerna är rätt stora det finns mycket att göra. Det finns fienderna nästan överallt som du ska krossa tryck på Fyrkantknappen eller Cirkelknappen då krossar du fienden. Runt om kringa världarna finns det portaler att åka igenom. Du måste åka luftballonger eller båtar till banorna.

(Diamanter/Gems)

Diamanter måste du ha för att betala Moneybags eller andra figurer. Så de aktiverar broar, tunnlar, plattformar. Det finns olika sorters diamanter dessa finns:

Röd(1)
Grön(2)
Blå(5)
Gul(10)
Lila(25)

(Dragonflys)

Dragonflys behöver du för att komma igenom portaler eller minispel. Sparx får en ny färg när du tar en Dragonfly. Dragonflyen har ett namn t.ex "Jean" och en färg.

(Riptocs)

Riptocs heter fienderna, alla fiender har vapen som piskor, pistoler, bomber, eller knytnävar. Du måste använda stångknappen(fyrkant) eller eldknappen(cirkel) beroende på vad för fiende du möter.

(Anfall)

På Spyro: Enter the Dragonfly kan du få ny slags eld som: Is, Blixt, Bubblor. Du måste samla Dragonflys med bubblorna.

(Försvar)

Om du är omringad av fiender så är det bra att försvara sig med din nya teknik "Wing Shield" då kan fienderna slå dig utan att bli skadad.

(Minispel)

På nästan varje bana finns det minispel som du får en Dragonfly om du klarar den. Du får köra pansarvagn, krigarjetplan, Ufo, eller åka ner för en snö/lavabacke på tid, eller att spela bungotrummor.

(Vänner på olika banor)

På olika banor finns det olika vänner att fråga om saker du ska hjälpa dem med. Klarar du dem så belönas du nog med en Dragonfly.

(Sparx's Hälsa)

Sparx har en olik hälsa som är olika färg beroende vilken hälsa han har är den gul så är hälsan full, om den är blå så har 2 träffar kvar, är den grön så har du en träff kvar, är Sparx borta så är Spyro död.

(Bossar)

Det finns bara en boss i spelet: Ripto the Rhynoc som du måste besegra, du rädda hela världen.

Vad jag tycker om spelet
Spyro: Enter the Dragonfly är det första Spyro-spelet till PS2-spel och jag blev en aning besviken eftersom spelet var så kort. Spelet innehöll bara 9 banor och en bossbana. Det fanns en aning minispel att klara men det var inge roligt att klara alla eftersom man fick typ inget värdig pris för att man klarade det. Efter Insomniac Games lämnade Spyro i händerna på Universal så då blev spelen mycket dåligare.

Betyg till spelet
Grafiken:

8/10

Motivering:

Havet & Skogen, Miljöerna är mycket snygga och fina. Gubbarna är jättesnygga och det är mycket bättre en Spyro I, Spyro II, Spyro III.

Spelkänslan:

7/10

Motivering:

Spelkänslan har sänkt eftersom spelet innehåller typ 20-20 buggar per bana! Spelet är rätt roligt i början sedan tröttnar man. Och laddningstiderna tar veckor.

Ljudet:

7/10

Motivering:

Rösterna är mycket bra, ljudeffekterna är rätt dålig, musiken är mycket lugn och fin.

Hållbarheten:

6/10

Motivering:

Spelet får bara 6/10 i hållbarhet eftersom spelet är kort och långtråkigt så fy skäms Universal Interactive.

Sammanlagt: 7

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7