Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Sonic: Gems Collection

Playstation 2
Sonic: Gems Collection
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    30 september 2005
  • Utvecklare
    Sega
  • Antal ägare
    21
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 20/09 -05 11:01

Handling / story / vad man gör i spelet
Här kommer nu en ny samling i Sonicserien. Spelet innehåller arkadspelet Sonic The Fighters, Saturnspelet Sonic R och Sega Mega CD spelet Sonic The Hedgehog CD. Samlingen innehåller även 6 stycken Sonicspel från Sega GameGear samt en massa upplåsbara Megadrivespel.

Sonic The Fighters går ut på att slå sig igenom 8 olika stages mot olika karraktärer. Spelets grafikmotor och fysik bygger på arkadspelet virtua fighter och går till på ungefär samma sätt. Det finns karaktärer som: Bark The Polarbear, Sonic The Hedgehog, Knuckles The Echidna och Amy Rose.

Sonic R var det bästa Sonicspelet på Saturn fast det har ynkligt med inehåll med endast 5 banor men det dugliga 10 karraktärer. Karraktärerna har ingen AI på menyerna men om man spelar som dem så märker man att vissa springer snabbare eller svänger segare. Man ska altså springa igenom banor och tävla om förstaplatsen. Man ska även hitta kaossmaragder och gömda karraktärer går aatt låsa upp.

Sonic CD är ett vanligt klassiskt plattformsspel med endast Sonic som spelbar karraktär. Spelet går ut på att rädda Amy Rose från Robotniks senaste skapelse: Metal Sonic. Banorna har klassiska Sonicteman och man gör även samma saker som att spela bonusronder och slår ner bossar.

De gamegearspel som fin med heter: Sonic The Hedgehog 2,Sonic Drift 2, Sonic Spinball, Sonic Tripple Trouble, Tails Adventure och Tails Skypatroll.
I gamegear samlingen så rekomenderar jag Sonic Triple Trouble som det bästa i Gamegear serien överhuvudtaget. Vi får även stfta bekantskap med Fang The Sniper för första gången som även är med i Sonic The Fighters.

Jag har japanimporten och där ingår fler upplåsbara spel än i den kommande europaversonen. Bla bonanza brothers som är två små filurer som skjuter. Och kultspelen Bare Knuckles 1-2 och 3.

Vad jag tycker om spelet
Sonic Gems Collection innehåller mycket underhållning och bra spel. Tröttnar man på ett fins det ju flera till att välja på. Om man ska snacka grafik får man jämföra spel för spel och sedan få ut medianen. På gamegearspelen är grafiken helt ok. Ganska fula miljöer på vissa spel men den duger.
Sonic The fighters Är mycket snyggt där alt rör sig som väntat. Sonic CD är underbart att se på med all Sonic natur och snabbheten och den grymmt fantasifulla bandesignen.
Sonic R har en grafik som är ganska udda men fin fin. Man känner igen sig med alla färger som finns och alla kraftverk som linkar Sonic teman.

Skönast musik och bäst ljud har Sonic Cd som även utnämts att ha en av de bästa spellåtarna hittils. Musiken är fantastisk. Sonic R musiken liknar den i Sonic CD men de sjunger. Det är uselt men som tur är går det ta bort rösterna och endast höra musiken som är bra.
Sonic The Fighters musiken är bra den med. Passar in på karraktärerna och miljöerna.

Betyg till spelet
Grafik: 7
Bra i de tre huvudspelen men GameGear samlingens grafik sänker betyget.

Spelkänsla: 8
UNderbara spel som man inte tröttnar på. Smidiga kontrolllösningar på Sonic The Fighters och alla spel är lätta att lära sig.

Ljud: 6
Sonic CD och Sonic The Fighters står på topp. Gamegearspelens musik är inte direkt så bra.

Hållbarhet:9
20 spel. Tar tid innan man tröttnar.

Totalt:
Mycket bra samling med våran mest kända igelkott.

NOTERING!!!!!-Detta gäller den japanska versonen. Den europeiska släpps snart och innehåller inte samma extraspel. Men sonicspelen är lika på båda versoner!!!!!!!!!!!!!

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 6 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8