Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Silent Hill: Origins

Playstation 2
Silent Hill: Origins
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    4 mars 2008
  • Utvecklare
    Konami, Climax
  • Antal ägare
    4
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 10

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 06/12 -08 12:52

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta spel får du följa Travis som ska behärska ondskefulla monster och bossar. Du är själv Travis som är en lastbilsförare som kommit till Silent Hill av rent misstag, då han skulle åka till Kalifornien och leta fram något i Silent Hill och då kom han ditt, där allt förändrade hans liv. En dag så sprang Travis för att hitta en hus att bosätta sig i men sedan efter ett ögonblick ser han ett hus brinna, han går till huset för att verkligen se vad det är som händer, och då hittar han en flicka helt bränd från topp till tå.

Man får följa Travis och försöka hitta denna flicka som brann, han vill verkligen veta vad som hänt med denna flicka. Då den natten branden brast ut svimmade han utan någon anledning, han vet inte ens själv varför han svimmat. Men det ska han snart ta reda på.

Man får följa Travis möta ondskefulla monster och bossar, sedan får han träffa människor som han aldrig sett förut och föra diskussioner med dem. Man får också följa Travis som liten, då man får se hans fader helt normal person. Men sedan blir fadern en ondskefull boss, och det är Travis väldigt bekymrad över. Han vet inte vad han kommit till, han tror allt detta som händer honom är en dröm.

Men allt står på spel att se.... Är detta en dröm eller inte...?

Vad jag tycker om spelet
Detta spel väcker alla mina känslor, jag kan inte klara mig en dag utan detta spel. Detta spel har verkligen gjort mig beroende, dock så kan jag spela detta spel hur många gånger som helst, så bra är det!

Det finns hemliga dörrar i detta spel som är låsta från början, men för att öppna dessa dörrar måste du klara olika pussel som verkligen inte är de lättaste för de som bara börjat köra detta. Det finns också speglar som har en god sida och samt en ond sida. Den onda sidan är den värsta för där finns alla bossar och där finns också flest fiender, och det är verkligen läskigt att få höra musik i bakgrunden när man spelar. Den musiken är inte alls så trevlig, varje steg Travis gör så tror man att något monster kommer anfalla honom, men så är det inte. Travis är modig och verkligen en stark person som försöker överleva denna tid i Silent Hill.

Betyg till spelet
Jag tycker detta spel är det bästa jag spelat och det kommer det alltid att vara också. Detta spel är väldigt spännande då man får följa Travis i detta ondskefulla Silent Hill. Kommer han överleva, eller inte?

Grafiken tycker jag är väldigt bra, detta spel är ju ändå släppt i början av 2008 och jag har inte sett ett spel med bättre grafik än Silent Hill: Origins. Konami är ju också skaparna och de gör detta spel så spännande som det går. Sedan är bossarna också väldigt bra gjorda, äckliga på sitt sätt. Alla bossar är alltså äckliga på sitt sätt.

Spelkänslan är också väldigt bra. Det väcker min känsla väldigt mycket. Då jag alltid gillat Skräckspel och jag blir aldrig rädd när jag spelar ett sådant här Skräckspel. Men jag kan få ryckningar ibland då man inte är beredd när ett monster kan komma. Dock hör man ju ljud om det finns ett monster i närheten. Det krasslar om det finns ett monster i närheten, annars om det ej krasslar så finns det inget monster i närheten.

Ljudet är också väldigt bra. Man gör alltså om det finns ett/flera monster i närheten av dig, då det krasslar, och det ljudet är väldigt irriterande, då man är nära på att bara stänga av Playstation 2:t. För så fruktansvärt och läskigt är ljudet. Men det är jag ju inte rädd för.

Sedan hör man också karaktärerna prata med varandra, samt bossarnas röster är också väldigt spektakulära. Det är verkligen ett bra ljud!

Hållbarheten är också väldigt bra, man kan spela detta spel hur många gånger som helst utan att tröttna. Så bra är hållbarheten. Sedan kan man ju också välja svårighetesgrad. Men man börjar på "Normal" för annars skulle det vara för lätt, och det tycker jag verkligen är bra att Konami har gjort det så, så att spelet inte är för lätt.

Men sedan när man vunnit detta spel en gång så kan man bara välja "Svår" för "Lätt" finns antagligen inte. De har inte haft den med, men det kan jag så klart förstå. För det skulle vara för lätt.

Jag själv hoppas att ni njutit av detta speltest. Jag har försökt att få in den faktan som är viktigast i detta spel. Om ni undrar så har jag spelat detta spel hur många gånger som helst och därför kan skriva så här mycket om detta spel.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10