Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Shadow of the Colossus

Playstation 2
Shadow of the Colossus
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    17 februari 2006
  • Utvecklare
    SCEI
  • Antal ägare
    75
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.6

Speltest av fotbolljonte

Inskickad av fotbolljonte den 03/04 -07 12:02

Handling / story / vad man gör i spelet
En pojke som har rest väldigt lågt till ett avlägset palats långt från sitt hem. Framför sig på hästryggen har han en flickkropp.
Det är en flicka som pojken skulle göra vad som helst för att få henne till livet igen. När han kommer till palatset så läggar han henne på en pelare av sten. En röst talat till honom att att det finns ett sätt för han att få flickan till livet igen.
Det han måste göra är att döda 16 stycken kolusser, kolusser är stora sten gubbar som kan röra sig.
Han måste döda alla 16 för att flickan skall komma tillbaka till livet.
Med sin ända vän Agro som är han häst så beger sig han men svärd o pilbåge på ett stort äventyr för att möta de 16 kolusserna.

Vad jag tycker om spelet
Jag har verkligen köpt ett bra spel.
När man skall möta den första kolossen och man rider ut i naturen mot den första inser man att man spelar ett otroligt bra spel. Varje koloss är mer än 15 gånger större än sig själv och de som har gjort spelet har gjort så man känner sig som en liten insekt. Fighterna mot kolusserna är verkligen underhållande och spännande. Spelet är ganska verkligt som tilll exempel när man skall klättra upp kolosserna och en koloss så kan man inte klättra, så man får vänta tills den stannar. Det finns nog bara en sak aj kan komma på som inte är bra med spelet, det är när man hoppar. Som när man skall hoppa upp på Agro, så kan man istället bara hoppa upp och ner. Det är ganska störande. Men spelet är ganska lätt att klara och det är inte så långt. Det är kanske därför ljudet och grafiken är så bra. Så det är ganska lätt att tröttna på spelet när man har klarat hela spelet.

Betyg till spelet
Grafiken får solklart en 10. Allt på spelet är så underbart vackert detaljerat och kolosserna tycker jag är väldigt bra gjorda. det är väldigt skönt att rida omkring på fältet o se den vackra gjorda naturen. De är en sån bra grafik så man kan kan se allt i från ett gräs strå till en liten stenbit.


Ljudet får också en solklar 10:a. Om man till exempel galopperar så hörs det som om man gör det på riktigt. Som när hästen rider på sand eller sten så här mn skillnad. När man rider så är det väldigt fin och lugn musik. Men sen när man skall slåss mot en koloss så trappas musiken upp mycket mer.


Spelkänslan måste jag också ge en 10:a Med det underbara ljudet och den mästerliga grafiken så blir spelkänslan helt otrolig. Men det jag tycker är bäst med spelkänslan är nog när man rider i galopp eller man kämpar för att hålla sig fast i den enorma kolossen.
Vart man är på spelet så är det ändå en underbar härlig spelkänsla och man vill köra det väldigt ofta.


Hållerheten tycker jag får en 8:a, eftersom spelet inte är så väldigt långt och det tar inte så lång tid att klara sig i genom spelet.
Men medans man spelar det och inte klarat hela spelet så vill man köra det väldigt ofta.
Men för mig så går det bra att fortsätta spela det. Skulle bara spelet vara lite längre skulle det vara roligare och om man kunde göra något mer än att bara slåss mot kolosser. Förutom det så är spelet toppen. Så jag tycker att ni borde köpa det om ni inte har det.

Totalbetyg: 5 Ljud: 5 Grafik: 5 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 5