Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil 4

Playstation 2
Resident Evil 4
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    4 november 2005
  • Utvecklare
    Capcom
  • Antal ägare
    131
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av tic_girl

Inskickad av tic_girl den 03/12 -06 11:36

Handling / story / vad man gör i spelet
Leon S. Kennedy är anlitad för att rädda peresidentens dotter Ashley Graham. Han är en agent från R.P.D (Racoon City Police Decor, han syndes första gången i RE 2) om man jämför med resident evil 1 så är det mer skott och fler zombier.

I början sitter Leon i en bil på väg till en liten by i spanien tillsammans med två spanska poliser och pratar lite (Leon kaxar sig som vanligt *suck*) han tänker på sin första dag som polis i racoon city han berättar lite om företaget "umbrella" som har gjort T-viruset.

Efter ett tag stannar bilen och leon går själv eftersom dom ska vakta bilen för dom är rädda för att få "parkerings böter" nu får du gå runt med Leon om du går tillbaka till föraren så seger har "did you forget youre make up or something" om du spelar på lätt så har du med dig en first aid spray,ett shoutgun,några shells till den,ett handgun och några skott till den... om du kör på medium eller proffs har du inget shoutgun eller shells till den men va lungn du hittar den om du letar lite i byn

Leon går till et hus och öppnar dören han hör en man som hostar så han har vapnet frame han smyger in och ser att det än en man Leon börjar prata: ursäckta men jag undrar om du känner igen en flicka på detta fotot *leon visar ett foto på ashley* "zombien" vänfer sig om och börjar prata på nåt slags på hittat språt men det värkar som att man kana lära sig det på nåt vi det låter typ: ki kataf ke si sara de kie loer det kata der kara orn.

Leon igen: huh??? ursäkta att jag störde "zombien" tar fram en yxa och hugger mot Leon, Leon rullar bakåt och tar upp pistolen : STANNA!!! jag sa STANNA!!!! *den satannar inte så leon afyrar tre skott med sin handgun (man måste skjuta själv) en bil startar och kör mot policerna man hör lite skottlossning och skrik SHIT!

Dörren som han kom från är blockerad från andra sidan så han får gå upp på över våningen tar ett paket med handgun skott och sen hoppar man ut genom fönsret,backar ett par steg och skjuter tre skott i två andra (tre om det är på medium eller proffs) och laddar om han går vidare och kommer till en stor port efter ett tag

Leon går in genom portan och gömmer sig bakom ett träd, han tar fram sin kikare han ser en eld och zoomar närmare han ser att det är en av policerna : om han bara hade följt med mig sen tar bort kikaren och börjar skjuta på byborna efter ett tag ringer kyrk klockan och då börjar spelet på riktigt!!!

P.S om du spelar seperate ways så förstår du varför klocklan ringer ;)

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar detta spel det va mitt första egna spel på PlayStation 2 väldigt klurigt.

Lite om karaktärerna:

Leon Scott Kennedy: huvudpersonen i detta spel han var en av dom få överlevande under zombie vågen för 6 år sedan (Resident Evil 2) nu är han tillbaka för att rädda Ashley Graham presidentens dotter i en mystisk liten by i spanien.

Ashley Graham: presidentens dotter som blev kidnappad och förd till en mystisk by i spanien och nu kommer Leon och räddar henne.

Ada Wong: en gammal vän till Leon från resident evil 2 som hjälpet till du fattar om du spelar separate ways.

Luis Sera: en mystisk man som dyker up ibland och är en forskare som är anlitat av saddler men sen så dör han när han får reda på att han försöker få tag på "the sample".

Jack Krauser: en vän till leon som "dog i en crach för två år sedan" som blev anlitad av saddler att döda Leon.

Osmund Saddler: monstret som har fixat giftet och sprutat in det i sig själv, bybor och sin egen son det var han som rövade bort Ashley Graham.

Ramon Salazar: saddlers son han klär sig son en pirat är liten som en fem åring och är vit oc rutten som en gubbe men han är igentligen bara 20 år.

Betyg till spelet
Bra grafik, så det får en tia - det är inte ryckigt eller nånt och man ser att det inte är lika mycket animerat som i ettan

Spelkänslan är underbar, typ det enda jag spelar fast jag redan har vunnit det ett par gånger

Ljudet är bra men det kommer musik när det är fienden nära, annars en tia men -1 för det..

Hållbarheten är i världsklass jag kan nog spela det i ett par månader till först är det hela låååånga spelet i lätt sen tar man medium och till sist proffas sen får man nya vapen som man vill prova och då när man tror att det är slut så kan man vinna med olika kläder sen finns det 3 "mini" (jag tycker inte att de är så små) spel
separate ways och aggnisiment Ada båda med Ada och the mechenaries där man får öva upp sig och låsa upp nya karaktärer och ett nytt vapen också.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10