Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inNeed for Speed: Most Wanted Black Edition

Playstation 2
Need for Speed: Most Wanted Black Edition
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  24 november 2005
 • Utvecklare
  EA Canada
 • Antal ägare
  40
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 8.7

Speltest av Apower

Inskickad av Apower den 13/08 -10 01:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Need For Speed är ett brutalt bilspel. Det är inte som att sätta sig framför en Sega-Automat och börja åka på vackra banor med en fantastiskt snygg bil. Eller jo, det är lite så spelet börjar.

Du befinner dig i Rockport City. Du har en grym, trimmad BMW i din ägo. Du ska delta i ett race mot en kaxig jäkel, kallad "Razor". Han saboterar din bil och du förlorar, och eftersom det var bilen ni körde om, så blir du av med den.

Du lämnas med en mindre summa att köpa en ny bil för. Javisst, det räcker till en halvkass streetracing bil, men du hade så mycket mer. Som tur är så går inte spelet ut på att tycka synd om sig själv. Vägen tillbaka må vara lång, men inte omöjlig. För att få möta Razor, och vinna tillbaka din bil måste du få en bättre placering på polisens svarta lista, en lista som Razor ironiskt nog ligger etta på. För att ta dig dit, måste du delta i race, polisjakter, fixa milstolpar, bli mer efterspanad av polisen m.m. Ju mer av detta du klarar kan du utmana de med bättre placering, tills du når första platsen.

Detta var kortfattat om karriärläget, som egentligen är vad spelet går ut på. Vill man så kan man också anta olika utmaningar och pimpa bilar vid sidan av karriärläget, som lite "omväxling", för det är ju trots allt det man gör i karriärläget också. Det går också att spela delad skärm mot en kompis, eller bara ensam köra att trivsamt race, utan att något står på spel.

Vad jag tycker om spelet
Det är ett streetracing spel. En kultur som ibland är lite svår att leva sig in i. Man kör race på gatorna, pulveriserar båda polisbilar och civila bilar, krossar vägskyltar m.m. Dock på ett rätt smakfullt sätt. Spelet är kul, hela tiden spännande, även om det vid enstaka tillfällen kan bli lite långdraget.

Det bästa med spelet är helt klart polisjakterna. Känslan när man gör kaffeved av en polisbil är fantastisk, och det är ännu roligare att se dem åka in i varandra. När man sedan smitit och dessutom får sina poäng blir man väldigt glad. Det är bra liv i miljöerna och bilarna körs väldigt verklighetstroget. Vägarna är fina, likaså bilarna.

Tyvärr buggar spelet ibland och kan även stundtals bli lite segt. Det gör dock inte så mycket.

Betyg till spelet
Härlig grafik med genomarbetade miljöer, fina effekter och verklighetstroget. 10/10, inga tvivel.

Spelkänslan är väldigt hög, tyvärr blir det ibland lite väl mycket "krasch, bom, bang" vilket gör att det ibland blir mer eller mindre absurt.

Ljudeffekterna är mycket bra och alla bilar har olika motorljud. Låtarna är lite trista dock.

Karriärläget är långt, och detta spel kan plockas fram inte alltför sällan när man har kompisar hemma. Så spelkänslan är väldigt hög.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 7