Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Kingdom Hearts II

Playstation 2
Kingdom Hearts II
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    29 september 2006
  • Utvecklare
    Square Enix
  • Antal ägare
    282
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.4

Speltest av thecoolking

Inskickad av thecoolking den 14/11 -06 11:26

Handling / story / vad man gör i spelet
Ja som i första Kingdom Hearts så handlar ju spelet om Sora. En ung pojke som har blivit utvald till nyckelblads-bäraren som man kan kalla det på svenska. Han får hjälp av magikern Kalle Anka och riddaren Långben och en massa andra disney-karaktärer på en spännande och underhållande resa. Kingdom Hearts 2 utspelar sig efter första spelet men också efter game boy-spelet Kingdom Hearts: Chain of memories. Nu fortsätter Sora, Kalle och Långben sin resa på att hitta Soras vänner Riku, Kairi och Kalle och Lånbens kung Musse Pigg. För dom som inte spelat första spelet berrättar jag för nu att Riku, Kairi och Musse försvann i spelet. I första spelet var det mer skurkarna från disney-filmerna som var huvud-skurkarna nästan hela spelet. Men i andra är det så att huvudskurkarna är mer några figurer som kallas nobodies. Ledarna är en organisation som kallas Organization XIII (13). Så det är mer ett spel för dom lite äldre spelarna. Men det är så att spelet passar både dom små och dom äldre på grund av att för dom små har man ju disney-figurerna och för dom äldre så har man Final Fantasy-karaktärerna. Det var ju ungefär så på första Kingdom Hearts men nu är det lite mer figurer från Final Fantasy än det var på första spelet så nu kommer nog dom äldre att tycka det är roligare att spela Kingdom hearts. Detta är ett spel som Disney och Square-enix sammarbetat att göra.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet verkligen är värt att köpa i alla fall pröva. Enligt min åsikt så är Kingdom Hearts 2 det bästa spelet som gjorts. I USA var det månadens storsäljare när det hade släppts där och det var 28 mars 2006 och här släpptes det 29 september 2006. Ja jag kan säga att om ni aldrig prövat det första eller det andra så tycker jag att ni bara måste pröva båda. Eller bara nåt av dom och då om man tänker på storyn så är det nog bäst om man spelar första innan man spelar andra. Men om man tänker mest på ett bra gameplay så är andra det mest trovärdiga eftersom att gameplayet är en av dom bästa sakerna i hela spelet.

Betyg till spelet
Jag gav grafiken en 10:a för grafiken för grafiken är väldigt, väldigt bra. Så en trovärdig 10:a får grafiken. Spelkänslan får också en 10:a för det är bara så trevligt att sitta och spela spelet med alla härliga omgivningar som finns med och alla roliga uppdrag och bossar. Ja jag behövde inte äns tänka en sekund på vad jag skulle ge spelkänslan för betyg. Ljudet är det bästa på hela spelet. Ibland händer det så att man höjer volymen jättemycket för att det är så bra musik. Och då måste jag bara tillägga att Yoko Shimomura som har gjort musiken. Jag skulle ge ljudet mer än en 10:a om det fanns högre än det. Ni kommer förstå varför jag tycker musiken är väldans bra när ni har hört det. Ok spelkänslan får också som alla andra en 10:a. Anledningen till det är att man kan klara ut spelet utan att tröttna på det. Man kan spela om det om och om igen. Så löp spelet och njut av att spela ett spel av världsklass.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10