Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Kingdom Hearts

Playstation 2
Kingdom Hearts
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    15 november 2002
  • Utvecklare
    SquareSoft
  • Antal ägare
    579
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.2

Speltest av UltraLink

Inskickad av UltraLink den 31/05 -05 19:44

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet tar sin handling hos den 14 åriga Sora, som bor tillsammans med Riku, Kairi, Tidus, Selphie och Wakka
på Destiny Isle. Sora och hans två vänner Riku och Kairi har stora planer för att kunna, med hjälp av en flotte, ta sig ifrån ön och hitta Kairis hem som hon sen länge sedan har glömt bort. Men natten innan deras stora dag att lämna ön, drar en över naturlig storm över Destiny Isle. Sora upptäcker varelser som han sett i sin dröm han haft. Dessa varelser är kallade heartless var mål att ta keybladen till varje pris. Sora upptäcker ett vapen i hans hand som är format som en nyckel.
Sora blir separerad från sina vänner och vaknar sedan upp i en mystic stad som heter Traverse Town.
Här möter Sora sedan två nya karaktärer, Kalle och Långben. Dom spelar en mycket stor roll i spelet och söker efter sin Kung Musse Pigg som en dag lämna Disney slottet med ett brev efter sig.
Att dom ska hitta keyblade bäraren. Vilket i detta fall är Sora.
I sin jakt på Riku, Kairi och Musse tar sig Sora tillsamman med Kalle och Långben igenom många Disney världar och besegrar Heartless och Disney-ondingar som har blivit förblindade av "The Heartless."
Dessa ondingar har i uppdrag att hitta och fånga in sju utvalda "prinsessor" som besitter renheten och kraften att öppna den hemliga porten till det ultimata mörkret. Självklart ska du förhindra att detta händer.

Genom att låsa nyckel hållen som finns i varje värld hindrar Hearlessen från att ta över dom.
I spelet lär man sig magier kända från FF. T.ex. Fire, Cure, Gravity och lär sig attacker som Rangnarok ( Ett känt vapen från FF. ) Stöter på FF karaktärer som t.ex. Cloud Strife, Aeris från FFVII, Sqaull, Sephiroth som en mäktig boss med många flera. Nästan alla världar är bara Disney världar som t.ex. Wonder Land, Tarzan, Aladin i Agrahba, Peter Pan i Never land och mycket mer.
Karaktärerna.

Sora: Heter spelet huved karaktär. Som Kairi och Riku vill bort från ön och upptäcka nya världar. Både Sora och Riku har kärleksobjektet Kairi. Sora's röst spelas av Haley Joel Osment (Sjätte Sinnet, AI mfl)

Riku: En 15 åring som kan tyckas hålla sig lung och inte bry sig så mycket. Men han är oftas mycket nyfiken på det okända och vill veta mer om världen utanför.

Kairi: Kairi kom till Destiny Isle när Sora och Riku forfarande var unga. I nu läget minns hon inget om sitt hem som hon kom ifrån. Hon och Sora och Riku är mycket välbekanta med varandra.

Vad jag tycker om spelet
Kingdom Hearts heter en av dom bästa ( Enligt mig ) RPG spelen som Square-Soft gjort. Att gå ihop med Disney och mixa deras karaktärer med gammla goda Final Fantasy blev mer bra än förväntat. I början trodde man att spelet skulle vara lite löligt och för dom yngre med det är inte snat. Spelet passar för alla åldrar och jag tror att en 13-16 årnig spelar det helldre än en 5-7 åring. Kingdom Hearts RPG stil vad något nytt och ATB är mycket roligare ( Active Time Battle, Activ Tid Strid. ) Man turas alltså inte om som i Final Fantasy utan det är full action.

Spelet är värt att betala för. Det kan nu hittas för ungefär 200-300 eller mindre. Köp spelet. Det är det värt!

Betyg till spelet
Grafiken: Omgivnigen, karaktärerna i spelet var mycket bra. Man lever värkligen in i den som om man vore i den själv.
Karaktärena såg mycket okej ut. FF karaktärerna blev lite mer remixade men det var helt okej. Man käner även igen Disney karaktärerna som också var mycket bra gjorda. Tråkigt nog fanns det bara två FMW scener i spelet med som hade en riktig fin skärpa.
Desvärre blev det några smärre problem då man kommer för nära en väg så åker kamra vinkel åt sidan, vilket kan vara jobbigt för vissa när man gör en boss. 9/10

Spelkänsla: Den ligge helt på topp. Man lever in sig riktigt ordentligt. KH är inget enformigt spel som ni kanske förstod utan det händer alltid något nytt och skojigt. Spelet flyter på. 10/10

Ljud: Musiken kan blandas med vilken värld man besköker. I Wonderland spelas musiken från filmen. Men dom passar riktigt ordentligt. Rösterna i spelet är som man förväntade sig. Riktigt bra alltså. En kul grej är att man får höra en remixad "One winged Angel" ( FFVII Sephiroth ) som nu låter mycket bättre än i FFVII.
10/10.

Hållbarhet: Spelet håller i evigheter. Har klarat allt i spelet två gånger om och varvart spelet 5 gånger. Och för en nybörjare kan det ta ungefär 50 timar att klara spelet. och 20 extra timmar för att fixa allting annat. Mycket bra.
10/10

Köp spelet och köp sen KH 2 som snart kommer.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10