Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Jak and Daxter: The Precursor Legacy

Playstation 2
Jak and Daxter: The Precursor Legacy
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    7 december 2001
  • Utvecklare
    Naughty Dog
  • Antal ägare
    344
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.7 7.7

Speltest av SpyroTobbe

Inskickad av SpyroTobbe den 18/06 -06 09:39

Handling / story / vad man gör i spelet
Jak & Daxter: The Precursor Legacy:

Spelet börjar när man åker en segelbåt över till "Misty Island" och ska kolla vad de onda "Gol & Maia" håller på med. Dem beordar Lurks att levera "Dark-eco" till doms "Precursor-robot". Jak & Daxter går till ett stor Dark-eco hål, då tar dom upp en "Arcifact" då börjar den bli röd, då kommer en Lurk då kastar Jak Arcifacten på Lurken då sprängs det och Jak råka putta ner Daxter i ecot och han förvandlas till utter.

Sedan åker de tillbaka till Sandover Village där Samos the Green Sage & Keira bor. Då blir Samos arg och säger: "Varför åkte ni till Misty Island. Jag har sagt att ni ej får vara där". Efter ett tag berättar Daxter vad Gol & Maia håller på med. Då blir Samos förvånad och säger att dom ska hoppar i portalen till Geyser Rock, där Jak får träna sig. Du kommer träna slag, hoppa, använda "Blue Eco".

Sedan när du har kommit ur portalen och tillbaka till Sandover Village då kommer Keira och flörtar lite med Jak då blir Daxter avundsjuk, då säger han : " Hänger du med på en dejt". Då säger Keira: " Jag dejtar inte med djur". Sen kommer Samos och berättar att du måste besegra Gol the Dark Sage.

Powercells:

Powercells används till att aktivera fordon, dörrar, maskiner. Ibland måste du ha dem för att komma igen portaler som är sönder.

Eco:

Eco finns lite överallt jag ska berätta vad dem gör:

Blue Eco: Blue Eco gör så du springer fort och kan aktivera oaktiverade plattformar och superhoppsaker.

Yellow Eco: Wellow Eco gör så att du skjuter gula bollar mot fiender vilket är mycket bra att kunna försvara sig.

Red Eco: Red Eco gör så att dina slag blir dubbelt så starka så du kanske dödar en fiende på ett slag. Du kan också använda den till att slå sönder stållåder.

Green Eco: Green Eco är din hälsa! Om du tar den så får du fullt liv. Men du kan också ta små green eco bollar om du tar 50 så är en livmätare av 3 fulla.

Dark Eco: Dark Eco är livsfarligt, de finns i sjöar och i lådor. Rör du dem så dör du.

Scout Flys:

Scout Flys har Keira skickat ut för att spionera på Lurks men dom har blivit fångatagna i lådor, så du måste frita dem, tar du alla på en bana så får du en Powercell.

Kameran/Siktet:

För att vrida kameran gör du en enkelt L2/L3, R2/R3 tryck så vrids kameran. För att använda siktet så måste du trycka på L1-knappen det är väldigt bra när man har gul eco.


Zoomer:

Zoomer är en slags svävarbil som du får åka över lavafält med den har visst mycket energi innan den sprängs. För att den inte ska sprängas så ska du ta blåa ballonger. Det finns en Zoomerbana "Precursor Basin".

Lite Fakta:


Föregångare: Inga
Releasedatum: 20 November 2001
Platinumår: 1997-2002
Plats på minnet: 600-700 kb
Multiplayer: Nej
Multitap: Nej
Gjord i: Österrike
Utvecklad av: Naughty Dog
Utgivare: Sony Computer Entertainment America
Publisherat av: Sony Computer Entertainment Europe
Ålder: 7+ kanske 3+

Vad jag tycker om spelet
Jak & Daxter: The Precursor Legacy var mitt första PS2-spel jag spelade och spelade. Spelet är ett äkta plattformsspel som Naughty Dog har tagit fasta på. Det finns en del grejer att klaga på, spelet är väldigt kort och att under spelet gång gör man inte så mycket saker. Året efter kom Ratchet & Clank som var mycket bättre än Jak & Daxter.

Betyg till spelet
Grafiken:

8/10

Motivering:

Spelets grafik är jättesnygg för att var från 2000-01. Mijlöerna och figurerna är jättebra animerade av Jason Rubin och Naughty Dog.

Spelkänslan:

7/10

Motivering

Jak & Daxter är mycket överraskade i början men efter några timmar sökande efter Scouts Flys och Powercells så blir det lite väl enformigt.


Ljudet:

7/10

Motivering:

Eftersom Jak inte talar sänks ljudet rätt mycket, men Daxter han tjatar på hela tiden. Musiken är inte så värst bra.

Hållbarheten:

6/10

Motivering:

Jak & Daxter's hållbarheten är inte så värst lång. Man kanske klarar ut det på 3 gångers spelande, kanske längre.


Sammanlagt: 7

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7