Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











.hack//Infection Part 1

Playstation 2
.hack//Infection Part 1
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    26 mars 2004
  • Utvecklare
    CyberConnect2
  • Antal ägare
    40
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.7 6.1

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 14/05 -07 11:36

Handling / story / vad man gör i spelet
Träd in i den spelvärldens mest virtuella verklighet – The World.

Kite är en ung kille i åttan som blev tipsad av sin bästa vän att börja spela detta fantastiska spel. Med ett nytt, alldeles eget konto loggar han in i vad han inte vet kommer bli hans framtid.

Vännen Yasuhiko (alias Orca) lär Kite hur han ska spela The World, genom att berätta grunden för honom och visa hur man gör. Men när de både vännerna går ner i vad som kan tänkas vara en helt vanlig dungeon, går allting snett… Den korrupta datan för dem till deras värsta mardröm – ett möte med Skeith, buggmonstret som besitter Data Drain.

Räddad av en mystisk kvinna vaknar Kite upp med ett osynligt armband och förmågan att hacka portar – och använda Data Drain, just den tekniken som försatte hans bästa vän i fara. Och det är inte bara Kite som ogillar tanken… många av systemadministratörerna ser honom som en del i viruset, och vill göra sig av med honom.

Men varför? Och vad hände egentligen för fyra år sedan...?


.hack//Infection är ett offline MMORPG som gör det möjligt att besöka Fields och Dungeons och tömma dem på värdefulla skatter och föremål. Med olika kombinerade keywords kan du komma till flera olika slags Fields, med varierande element, monster- och föremålssortiment. Du har friheten att använda magi, föremål, specialattacker eller bara dina vanliga vapen för att utplåna varje monster i din väg.

Och ej att förglömma – fuska och hacka din väg genom spelets gång.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är ett väldigt bra val för de som är manga/animeintresserade. Även de som bara gillar att lira RPG-spel tror jag skulle uppskatta .hack, med dess ovanliga handling och spelsätt.

Stridssystemet är inte så irriterande som i de flesta RPG-spel, där man "transporteras till en annan plats" under en strid. I detta spel finns det portaler som öppnas när man kommer i närheten och släpper ut antingen monster eller skattkistor, som du får ta dig till själv. Dina medhjälpare i gänget kan få slåss på egen hand eller så kan du styra dem med kommandon.

Betyg till spelet
Grafiken är lite tråkig eftersom den knappt varierar överhuvudtaget. Munnarna rör sig efter de japanska rösterna i spelet, och det jag tycker är bra är att de inte hackar (som det brukar göra när folk försöker prata i spel med lite kantig grafik). Omgivningarna är tråkiga och fula, men karaktärerna är snyggt designade och bra gjorda.

Att spela det här spelet kan ge dig en riktigt bra känsla, när man har klarat det är det bara att fortsätta spela; gå till dungeons för att förbättra sin level eller försöka komma på Zeit Statue ranking... varför inte, menar jag. Det fortsätter vara roligt, och därför tycker jag att spelkänslan är väldigt bra.

Ljudet kunde ha varit bättre. Det är trevligt att man, när man har klarat spelet, kan byta till de japanska rösterna istället för de halvdana engelska, men det är en sak med ljudet som stör mig - musiken finns knappt. Den är låg och knappast värd att lyssna på. Det verkar inte som om man har lagt ner så mycket tid på den. (Något som kan tynga ner en när man springer runt i en Dungeon är verkligen urkass musik.)

Som jag sa tidigare kan spelet hålla i sig ganska länge (både tekniskt och inte). Men många gillar inte att göra samma saker om och om igen, så jag sänkte betyget på hållbarheten lite.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 6 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8