Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Gudfadern

Playstation 2
Gudfadern
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 mars 2006
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    137
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.8

Speltest av Geezguy

Inskickad av Geezguy den 15/11 -06 10:16

Handling / story / vad man gör i spelet
Du är erbjuden en plats till en av dom mest respekterade familjerna i New York, Corleone familjen. Du tar rollen som en namnlös karaktär, vilken kommer att innebära att du också kommer att få skapa din egen karaktär. Hela kroppen ska byggas upp och rätt kläder ska sättas på för att du ska få respekt. J, du hörde rätt, ditt folk kommer att respektera dig mer beroende på vilka kläder du bär. Men det är ju inte bara det som Gudfadern går ut på. Du kommer till en början att få göra tränings uppdrag så att du ska få ordning på kontrollen som kan vara lite avancerad. Sedan börjar allvaret. Det gäller att ta över dom andra familjernas områden och bli den mest respekterade maffian i New York, eller snarare den enda. Du kommer att få hota affärs verksamheter så att dom betalar eran familj för skydd, och du kan även ta kontrollen av gömda verksamheter som kan finnas inuti dom vanliga affärerna. Du kommer att få ta del av kontrakt mord, där en speciell person måste dödas, och när du utför ett kontrakt uppdrag så får du självklart en belöning. Du kan också råna banker och massa andra saker för att tjäna dina pengar.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att Gudfadern är mycke bättre än Mafia som släpptes år 2004 av Gathering. I Gudfadern finns allt jag ville ha under den tiden då jag spelade Mafia. Jag tycker att grafiken är jättefin, men det finns en del bristningar som sänker betyget. Staden känns levande, men jag stör mig på att man ibland kan se bilar komma ur tomma intet, precis som i det strålande spelet Grand Theft Auto. Byggnader kan ibland se ganska oslipade ut, men det är inget man tänker på så ofta. Ljudet är väldigt bra också, men kan ibland bli ganska tjatigt med ett och samma. Antingen tema sången till Gudfadern eller någon action låt när det blir strid. I början är det självklart att ljudet är perfekt, men det håller inte för evigt. Spelkänslan är bra, kontrollen lär man sig efter ett tag, och det är alltid roligt att spöa upp någon oskyldig för att skrämma slag på han eller hon. Blir man sugen på att råna en bank eller ta över en affär så är det bara att göra det för det går att muta poliser för att hålla dom borta. Men man kan få en känsla att man hela tiden gör samma sak efter ett tag. Antingen råna en bank, ta över verksamheter eller ta försöka ta över dom andra familjernas baser. Jag stör mig inte på det, men andra kanske gör det så det är bäst att varna. Hållbarheten i början är jättebra, man har 18 story uppdrag och 20 stycken kontrakt uppdrag, vilket gör att det tar en massa tid att klara det. Det finns också en massa imponerande scener. Sedan har man nästan oändligt med verksamheter, varuhus att ta över känns det som, inklusive 4 baser.

Betyg till spelet
Grafik, detaljerad på vissa ställen, fina ansikten men lider smått av popup problem som Grand Theft Auto men mycket, mycket lindrigare.

Spelkänslan är helt okej. Kontrollen lär man sig som sagt, men det kan bli ganska tjorvigt när det kommer till bilkörning.

Ljudet är mycket bra, fast det kan bli lite för mycket av samma sak om man spelar det för ofta.

Hållbarheten är stor i början, 18 story uppdrag och 20 kontrakt uppdrag som tar sin tid att klara. Sedan har man en massa verksamheter och baser/varuhus att ta över.

Hyr spelet först om du är tveksam, men jag tycker att spelet är värt sitt pris. Jag vet inte vad det kostar där vart du bor, men det var billigt för mig. Tack för att du läst den här recensionen av Gudfadern til Playstation 2.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7