Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGod of War

Playstation 2
God of War
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  8 juli 2005
 • Utvecklare
  SCE Santa Monica
 • Antal ägare
  108
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9

Speltest av Technocloud

Inskickad av Technocloud den 15/01 -06 21:27

Handling / story / vad man gör i spelet
God of war, är troligen det bästa Action/äventyr spelet man kan köpa till PS2 just nu.

Det är den gammla grekiska mytologin.
Du är den här jättelika, barbariska spartanen Kratos som i sitt liv bara har gått ut på krig och erövring. Det ända detta gick ut på var att han ville få Spartas ära att sträcka sig upp till gudarna.
Många kände till kratos och hans korståg, ingen vågade sätta sig emot honom.
Hans girighet för makt vände hans familj emot honom, men Kratos gav inte upp för det.
Ända tills ett slag mot barbarerna lädde tills hans nedergång. Men just innan döds stöten inleddes, skrek Kratos mot skyn och gav sin själ till den mäktiga God of war Ares i utbyte mot att hans fiender blev krossade.
Ares hörde acepterade gåvan och störtade Kratos fiender till marken.

Nu var Kratos Ares så kallade "krigare", som gåva fick Kratos de två svärden: "Blades of Chaos" som han blev oskilljaktig ifrån.
men Ares var inte som Kratos trodde att han var.
Det blev ännu flera korståg där Kratos och hans armer brännde ner byar och städer i Ares ära, det ledde till och med att Kratos brännde ner sin egen by och dödade sin egen familj.
Kratos trodde aldrig att det skulle leda till detta.
Byn´s spå gumma (eller vad man ska säga) kastade en förbannelse över kratos.
Att han skulle bära sin famlij´s aska på sitt skinn och bära de stora mardrömar som han aldrig skulle bli kvitt, någonsin.

Åren gick och Kratos började käna gudarna för att få förlåtelse för det han hade gjort.
Men en sån sak kan gudarna inte förlåta, Athena ger honom ett sista uppdrag som han måste göra för att bevisa sin lojalitet till dom. Han måste döda sin gammla herre Ares The god of War, som har löpt amok i staden Athen.

Så nu tycker jag att ni har hört nog och vi går över till själva Game play.

Vad ska ja säga....spelet är ungefär som en blanding mellan Prince of persia och Devil may cry.
Man har ett läckert combat system med en mängd olika Combos. Fienderna skiftar mellan stora till små och som man känner igen från den grekiska mytologin.
Tex. Kentaurer, Cycloper, jätte stora hydror (JÄTTE STORA), gorgoner m m.

Genom spelet möter du olika gudar (villka inkluderar: Zeus, Poseidon, Afrodite, Hades m m.) som ger dig olika krafter och magier som kan hjälpa dig på din vandring.

Det finns även en härlig uppgraderings meny där du kan, ja uppgradera dina vapen och magier som du hittar längre in i spelet

Combat systemet ger också lite härliga "minispel" som man kan säga, som påminner mycket om ressident evil4.
Det händer ibland att din fiende får en liten ikon ovanför huvudet och det gör en slags kombinations attack då du måste skifta mellan olika knappar för att komma över till nästa steg av attacken, men man måste vara snabb annars blir man av kastad eller ner slagen och det är bara att försöka igen.

Boss striderna är väldigt roliga, de är synd att det är så få i spelet.
i dom får man använda många kombination´s attacker, vilket gör striden mycket mer underhållande.

Det är även mycket Puzzel i spelet och de gör att det blir en rolig kombination av möjligheter att det nästan liknar ett Zelda spel. Men ta det lungt, det är inte sånna där puzzel som man blir så hysterisk att man kastar handkontrollen i golvet och bara går, utan dom är lagom svåra och lagom långa.

Vad jag tycker om spelet
Först och främst måste jag säga att det här spelet kan vara skadligt för barn i fel ålder efterssom det här spelet innehåller mycket, mycket Blod och lite perversa scener här och där.

Men jag gillade spelet väldigt mycket och det var svårt att släppa hand kontrollen.
Om ni ska köpa ett spel så köp det här, det rekomenderar jag verkligen.

Betyg till spelet
Spelet är nog det bästa Action/Adventure spelet jag nånsin spelat på PS2.

Grafiken: Man blir helt häpen när man kollar på de olika omgivningarna och fienderna, men det som jag mäst tyckte va snyggast var vatten grafiken, det är faktiskt svårt att tro att det är på Platystation 2. Det som också är väldigt snyggt är på Kratos och andra människors ansikts utryck.
Grafiken är helt klart det bästa jag sett på PS2 så jag ger den en fin 9:a

Spelkänsla: Striderna känns coola och verkliga. Känslan är så härlig att man knappt vill sluta spela. Omgivningarna är så enorma att man knappt vill sluta utforska, utan man vill bara vet vad som finns bakom det där hörnet och så vidare. En 8:a


Ljud: Ljudet var helt perfekt. Musiken är mycke passande till striderna och omgvningarna, det är nästan som i en klassisk Grekisk Äventyrs film.
En 9:a

Hållbarhet: Tyvärr hyrde jag det här spelet och klarade av det på två dagar. Så jag vet inte riktigt vad jag ska betyg sätta.
Men jag säger en 10:a ^^

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8