Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Final Fantasy X

Playstation 2
Final Fantasy X
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    24 maj 2002
  • Utvecklare
    SquareSoft
  • Antal ägare
    538
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.2

Speltest av mogge_9110

Inskickad av mogge_9110 den 31/08 -05 09:52

Handling / story / vad man gör i spelet
Final Fantasy X.... Det 10:e spelet i serien tror jag. Jag har spelat det mycket och ännu inte kommit så långt om man ska räkna med allt. Nog med det... Nu ska det recenseras...
I spelet så börjar du i Zanarkand, en stor stad som har ett blitzball-lag som är mycket berömt. Där spelar Tidus, en av spelets huvudpersoner, som du kommer att få med dig på din resa. Med dig kommer du också att få Yuna, en söt liten flicka som är skicklig i den uråldriga konsten Summoning, Wakka, som också är en blitzball spelare men som spelar i Besaid Aurochs, Auron, en av de legendariska Summoner-väktarna, Kimahri, en medlem av klanen Ronso, Lulu, en tjej som är skicklig i svartmagi och Rikku, en Al-Bhed som väldigt kul tycker jag själv...
Ditt mål i spelet är att besegra det uråldriga väsenet Sin, som har skapats utav människornas ilska mot varandra. Sin återskapar sig varje gång efter 10 år OM det blir besegrat, och Auron var en gång med och mötte Sin med hjälp av Tidus pappa, Jecht, som var blitzboll stjärna som sin son och Yunas pappa som också var en Summoner. På vägen mot Sin så kommer du att möta mycket kul folk och även en del dumma. Som i de andra FF:spelen så möter du en massa monster och när du besegrar dem så blir du bättre. När du ska förbättra dina karaktärer, så kommer du att få gå runt på en så kallad Sphere-grid. Där lär du dig nya färdigheter och blir starkare, får mer i liv eller mer i mana, och mycket mer.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker det är ett av de bästa spelen som har gjorts för jag har spelat det i över 100 timmar och ändå så finns det mer att göra. Det kommer hela tiden nya utmaningar t.ex. att du ska fånga ett visst antal monster så kommer en kille att skapa ett nytt supermonster, eller att du ska hitta de olika karaktärernas "Unika" vapen och sedan uppgradera dem till max kraft genom att få ett sigil som du hittar nånstans. Sen får du köra med nåt som jag vet har varit med i de andra spelen, nämligen Chocobos!! Du kommer att få träna en Chocobo och sedan kan du rida omkring på den. Du kan också spela blitzboll som typ i ett fotbolls-spel men i vattnet.
Jag tycker att de som har tyckt om de andra delarna i FF serien ska köpa det här, nej, det är ett måste!!

Betyg till spelet
Jag tycker att grafiken är toppen. Den kunde har varit bättre, men detta gör inte så att spelet blir sämre. Det får en 10:a.

Spelkänslan är toppen! Ibland när jag har spelat det så har jag varit på bossar som har varit jätte svåra, och så dör jag, men bara att jag vet att det finns så mycket kvar av spelet gör att jag försöker igen tills jag klarar den. Spelkänslan får en 10:a.

Ljudet är toppen det också. Har inget speciellt att säga mer än att det också får en 10:a.

Hållbarheten finns det bara en sak att säga om: Det här spelet tar aldrig slut!! Jag kan spela tills jag klarar det som är det grundläggande, och sen starta ett nytt där jag provar att bygga gubbarna olika. Det tar aldrig slut!!!
Det får en 10:a.

Jag säger bara en sak: Om man tycker om FF serien så ska man köpa det här. Om man bara tycker om fantasy spel så ska man köpa det här. Det är ett måste!!!

Mvh:Mogge_91

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10