Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA Street

Playstation 2
FIFA Street
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    11 mars 2005
  • Utvecklare
    EA Canada
  • Antal ägare
    190
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.3

Speltest av fotbolljonte

Inskickad av fotbolljonte den 04/08 -07 19:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Fifa street är det första fotbollspelet som handlar om att tricksa till vinst. Spelet spelar inte på de stora vanliga arenor. utan på små planer runt om världen. Du skall spela matcher mot olika lag.. Varje lag innehåller 3 spelare + målvakt. Utmana andra lag för att få poäng som används ungefär som pengar. För pengarna kan du antingen uppgradera din egna spelare eller betala för att utmana en spelares lag. Om man då vinner, får man den spelaren. För att klara spelet måste du vinna turneringar och få alla pokaler. Du spelar med en egen gubbe som du gör när du startar en karriär. Efter det så är det bara för dig att uppgradera gubben så han blir bättre och bättre. Så gott som alla världsproffs är med på spelet, fast inte Sverige. Närmaste landet för oss är Danmark. Alla spelare har olika skickligheter.. från 0-100. Alla olika spelare har också sina olika färdigheter, vissa är väldigt bra på att nicka, vissa skjuta och vissa tricksa med mera. De har gjort spelarna som de är i verkligheten. Som till exempel Ronaldinho, som man ser på spelet tricksar bra. Andra som danske gravensen är bättre på huvudet.

Själva spelet utspelas sig i allt från smutsiga jordplaner i Brasilien till asfaltsplaner i New York. Som sagt så finns det planer från hela världen. Känslan med denna miljö är lite fattighetsfotboll, eftersom det spelas mest på små lite osköttna planer.

Att spela via internet är något som inte har blivit tillagt på detta spel.

Imot förra Fifa fotbollspelen så är detta annorlunda på grund av dens annorlunda spelläge.

Mer än karriär så kan du spela Snabb Match o vänskaps match som är ganska lika varandra. Du kan också göra ett eget lag, där du plockar ut vilka spelare du vill. Det laget kan inte användas i din karriär utan bara i Snabb match eller vänskapsmatch. Det är nog allt jag kan säga om detta spelet.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar detta spelet. Att få spela "Samba fotboll" på tv-spel är en riktigt upplevelse. Samma gäller också när man får göra en egen gubbe. Något som är lite tråkigt är att inte Sverige är med på spelet. Eftersom jag gärna skulle vilja spela med spelare därifrån.
Att spela på småplaner är också skoj. Blir ju mer skott med mera. Det känns coolt att spela på de små planer, speciellt de som är i Syd Amerika eftersom de är sand och det känns lite fattig-fotboll. Sådan känsla får man inte i något annat fotbolls spel från Fifa. När man spelar på dem planerna känner man sig som en 8-13årig brasilianare som spelar. Men det är såklart också roligt att spela på asfalts planer i till exempel New York.
Tråkigt nog så kan man inte spela online. Något som skulle vara jätte roligt, att få möta andra från hela världen. Att kunna göra sitt eget lag är också en bra funktion som är rolig och ha om du skall spelare mot en kompis eller kanske nån i familjen på Snabb match eller Vänskapsmatch. Så får man se den som har bäst teknik och bästa laget. Jag tycker också att det var bra att äntligen Ea Sports gjorde ett Fifa spel som är grundat på "Samba fotboll" eftersom det inte finns några sådan spel sen innan i spelvärlden. Till alla er som spelar fotboll eller iallafall gillar fotboll. Så är detta ett måste för alla fotbolls älskare. Ni får spela ett annan spelläge som du aldrig spelat innan. Du kanske inte ens har hört talas om det.

Betyg till spelet
Grafiken är någorlunda bra. Inge strålande, men den räcker för att man skall kunna spela o ha en bra spelkänsla. Så av mig får grafiken på spelet en 7:a.

Spelkänslan är väldigt bra. Som jag sa innan känner man sig som en pojke som skall lära sig spela men har inte råd att börja i ett vanligt lag. Som då istället spelar på gatan. Så spelkänslan får en klar 8:a av mig.

Ljudet är bra. Man kan höra om till exempel en spelare ramlar när han kanske gör en cykelspark eller annat. Så hör man att han får lite ont. Bakgrunds ljudet är också bra, som om man är på en plan i till exempel Italien, så hör man folk och mopeder med mera, som åker för bi medan du spelar. Musiken på spelet gillar jag också, lite musik av varje, lite är samba och lite Hip/hop är också med. Som gör att det blir roligare att spela. Så av mig för ljudet en klar 9:a.

Hållbarheten är också väldigt bra, det tar ett riktigt långt tag innan man tröttnar på det. Speciellt för dig som gillar fotboll. Jag har haft det sen det kom och har inte tröttnat. Jag undrar om jag nån gång kommer göra det, för det är så skoj att spela. Så av mig får hållbarheten en klar 10:a för att man aldrig tröttnar.

Så jag tipsar er om att köpa spelet.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8