Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA Football 2003

Playstation 2
FIFA Football 2003
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    25 oktober 2002
  • Utvecklare
    EA Canada
  • Antal ägare
    175
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 7.3

Speltest av Burken

Inskickad av Burken den 31/08 -05 09:52

Handling / story / vad man gör i spelet
Det har äntligen blivit dags för mig att recensera FIFAs fotbollsspel för år 2003. Vi såg det 1998 och såg det även i år, att EA GAMES drar nytta av fotbolls VM och spänningen kring det. Vid den här tiden förra året släppte de FIFA 2001, ytterligare ett tag efter det kom FIFA world cup och nu drygt 5 månader senare sitter vi med FIFA 2003 i händerna.

Den senaste versionen av FIFA fotbollsspelen visar sig vara en av de bästa genom tiderna. Dels på grund av den snygga grafiken och de härliga miljöerna, men även för den otroliga spelkänslan och det mäktiga stöd man får från publiken.

Trots spelets grymma klass finns det ändå saker bakom rubrikerna som drar ner betyget. Menyerna är inte av den bästa typen. Man får ingen riktigt bra blick över de olika speltyper och lag man kan välja. Det känns som ett evigt bläddrande innan man äntligen får spela spelet. Vissa kan ju givetvis se detta som något bra, att man kan ställa in sitt spel precis som man vill ha det, men jag tyckte det blev en onödig detalj.

När man väl är inne på plan är det en otrolig känsla. Känns precis som man sitter på läktaren mitt i den svenska klacken under en landskamp. Som sagt ovan, är det bakomliggande ljudet av hejarramsor ett definitivt plus i kanten.

Det finns totalt hela tio kameror, d.v.s. tio olika vinklar du kan begrunda spelet. Skillnaden med detta spel, som skiljer denna från alla andra sportspel är att man faktiskt kan använda och spela i alla lägen. Oftast med denna typen av spel brukar det bli väldigt svårt att spela i "action mode" t.ex. men på denna punkt tycker jag EA gjort ett bra jobb.

När man sitter och spelar kan man lätt jämföra det med att titta på en fotbolls match på TV. När målvakten förbereder sig för inspark, får man se repriser av snygga skott eller tacklingar. Precis som om det vore producent som satt och mixade.


I pausen får man även, som i alla sportspel, ett sammandrag av matchfaktan. Men det som är speciellt med FIFA 2003 är att man trycka knappar, som ni ser på bilden, för att få se var skotten sköts ifrån eller var frisparkarna hamnade. Detta ses i form av prickar på planen bredvid.

Som en sammanfattning kan jag säga att jag är väldigt imponerad. Övriga fotbollsspel brukar ofta sakna spelkänsla och "det lilla extra" men detta var något som FIFA 2003 hade. Dock får det ett litet minus eftersom menyerna var grötiga och svåra att hitta bland. Men det grymma sammandraget i paus och "den klickbara planen" väger mot det dåliga.

Vad jag tycker om spelet
En väldig exklusiv detalj, inte att förglömma är det snabba sammandraget man får se i pausen mellan första och andra halvlek. Man får se diverse skott på mål, målvaktsräddningar, tacklingar, ett sammandrag av halvleken helt enkelt. Mycket coolt, mycket snyggt. Detta gör att detta spel blir så himla bra.....

Betyg till spelet
Här kommer mina betyg: Eftersom att grafiken är så strålande så vill jag ge grafiken en 9:a

Spelkänslan är väl så där, men man lever sig väldigt mycket in i spelet. Så därför får spelkänslan en solklar 8:a.

Ljudet är ur kasst. Kort och gott så ger jag ljudet en 9:a.

Hållbarheten får en fin 9:a. Man kan spela ungefär 2 timmar om dagen i 2 veckor. Så därför får hållbaeheten en 9:a av mig.


//Burkis

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8