Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

FIFA 08

Playstation 2
FIFA 08
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  28 september 2007
 • Utvecklare
  EA Canada
 • Antal ägare
  140
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.9

Speltest av The0dr

Inskickad av The0dr den 06/03 -08 06:41

Handling / story / vad man gör i spelet
Fifa 08 är ännu ett av succé fotbollsspelen från Fifa.
Spelet går ju som sagt ut på att spela fotboll. Det är aningen likt Fifa 07 men det har ändå kommit till mera fördelar och spellägen.
Be A Pro är ett nytt läge som går ut på att du ska välja ett lag och ett att möta, men istället för att spela som hela laget som du är van vid får du nu välja endast EN spelare som du ska spela som under hela matchen. Det kan vara lite ovant i början men man vänjer sig.
Karriärläget var ju mycket stor förändring i Fifa 07 gemfört med Fifa 06. Själva läget har inte utvecklats så mycket nu till Fifa 08 men ändå lite. Inför varje säsong får du nu mera boka in 4 st försäsongsmatcher. Detta är inget måste men det kan vara bra att spela några matcher och få laget att komma i form innan ligan mm startar.
Sen så är det också en fördel att man numera kan gå in i sin kalender och boka in träningar speciellt för anfallare, mittfälltare, försvarare och målvakter. Du får max boka in 3 träningar per vecka och efter varje träning utvecklas spelarna aningen och kommer så småningom att gå upp i erfarenhetspoäng. Annars är kariären ungefär den samma som vi har sett i Fifa 07.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är ett väldigt bra fotbollsspel. Det är nog faktiskt ett av dom bästa. Fifa 07 var mycket omtyckt av många spelare men jag tycker ändå att Fifa 08 är bättre. Fifa 06 och Fifa 07 skiljde sig väldigt mycket till sättet att spela samt att kariären utvecklades väldigt mycket och det gjorde även grafiken.
Skilnaden mellan 07 och 08 är dock inte lika stor. Grafiken har förbättrats lite men inte så mycket. Det kan fortfarande vara lite fel i spelet t.ex att vissa spelare t.ex Tevez på ansiktsbilden har en stor grå peruk på sig, eller att komentatorerna (som även dom har förbättrats aningen) fortfarande kan säga lite fel som "Han sköt flera mil utanför" när den gick precis utanför stolpen.
Men spelet är väldigt värt att köpa enligt mig.

Betyg till spelet
Grafiken är otroligt bra. Spelaransikterna är identiska med dom verkliga spelarna och det har nu kommit till lite fler finter som gör det ännu snyggare. Nackdelen är dock det här som jag sa tidigare om att vissa spelare kan se helt konstiga ut på porträtten men ändå inte ser ut så när man spelar med dom. Ändå en klar tia.
Spelkänslan är kanon. Finterna, skotten, passningarna och allt är väldigt bra. Känn hur du avlossar tunga distansskott och hur du värkligen fintar bort din motståndare. Det är världsklass.
Sen så kommer vi till ljudet. Det är väldigt bra men jag är ändå inte riktigt nöjd. Komentatorerna är väldigt bra och gör ofta vettiga komentarer. Men ibland kan det nästan verka som om dom har fått spratt. Dom kan säga saker som "Det där var en fruktansvärd tackling, det är minst rött kort!" när man knappt rörde motståndaren. Det har kommit en del nya komentarer för enskilda spelare t.ex "Och det är mål och det är Ronaldinho" och t.ex "Det är nära att det blir mål för Ronaldinho" men endel av dessa komentarerna kan ibland höras med lite svagare röst och man märker du att dom inte är inspelade vid samma tillfällen. En nia.
Hållbarheten är bra med kariärläget och allt. En tia.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10