Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA 07

Playstation 2
FIFA 07
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    29 september 2006
  • Utvecklare
    Team Fusion
  • Antal ägare
    286
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9.1

Speltest av Rooney

Inskickad av Rooney den 04/11 -09 06:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Fifa 07 är ett sportspel utvecklat av Electronic Arts (EA) och släpptes till butikerna i september och november beroende på vilken konsol år 2006.
I detta sportspel så är det den största sporten av dem alla som gäller, nämligen fotboll.
Du kan enkelt starta spelet och spela en fotbollsmatch och själv styra de elva spelarna som befinner sig på planen i ditt valda lag. Men några enkla knapptryck så kan du välja ifall den valda spelaren ska passa bollen, nicka den eller kanske skjuta ett skott på mål.
Du är kanske själv en fotbollsfantast och då kan du själv försöka dig på de svåra dribblingarna som gör att du stället hela försvaret för att sedan trycka dit den i bortre.

Till skillnad från de tidigare spelen i serien som det finns väldigt gott om så har de äntligen bytt ut John Motson and Ally McCoist mot de svenska gubbarna Henrik Strömblad och Glenn Hysén. De har även valt att ha 27 olika ligor där det tillsammans finns 510 lag och över 10 000 spelare. De länderna som ligorna finns i är de vanliga som England, Spanien, Tyskland, Italien och en del andra som bland annat de nordiska ligorna. Dock inte Finland eller Islands ligor.

Antal spelare: 1-8 (Offline-läge)
Minne: Minst 418 KB
Vibrationsfunktion: Ja

Vad jag tycker om spelet
Det som jag tycker är bra med detta spel till skillnad från de andra i serien är att man nu äntligen kan röra sig lite mer fritt på planen. Du behöver inte passa dig igenom ett helt lag som på Fifa Football 2004 samt att du inte kan löpa dig igen ett helt lag som på Fifa Football 2005. År 2006 skedde en liten förbättring men man har inte direkt den frihetsroll som man nu kan ha.

En annan viktig sak i detta spel är att det är lite mer verklighetsbaserat, bland annat på hörnorna så märks detta. Du kan nu skjuta ett inlägg som sedan dyker ner i straffområdet precis som i verkligheten. Nu finns det en del spelare som befinner sig vid målet och inte endast tre stycken som på tidigare spel.

Den största nackdelen med detta spel är att när du spelar i karriärläget och har tröttnat på ditt lag så kan du inte få veta vilka lag som du kan skriva på för förens du lämnat ditt nuvarande lag. Det kan vara lite störande då man tror att man kan få komma till ett skickligare lag med bättre spelaren men då laget är i klass med Superettan eller någonting liknande.

Den viktigaste saken med detta spel är att man kan skapa både spelare och lag för att sedan spela med det i karriärläget. Man har kunnat göra detta tidigare men inte lika bra.

Betyg till spelet
Grafiken i detta spel är väl fungerande. Det är varken fint eller fult. Spelarna ser dock lite bättre ut nu men tittar du ut över arenan och ser en massa pappersgubbar så tycker man inte att det är bra.

Ljudet är mycket bättre, dock inga riktigt högljudda ramsor i klackarna än men publiken ger än en saftig spelkänsla när du kliver in på planen. Det finns också en hel del bra låtar som man kan välja i menyn som spelas hela tiden förutom när du spelar en match.

Spelkänslan är bra och man kan spela länge utan att tycka att det är spilld tid. Jag menar alltså att känslan finns där och det kommer den att göra så länge du spelar.

Hållbarheten får en nia då man kan spela år in och år ut utan att tröttna på det. Jag köper ett nytt Fifa kanske vart tredje år då jag vet att man lika väl kan spela det man har eftersom det redan är tillräckligt bra för att bytas ut allt för ofta.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 5 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 7