Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA 07

Playstation 2
FIFA 07
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    29 september 2006
  • Utvecklare
    Team Fusion
  • Antal ägare
    286
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9.1

Speltest av fotbolljonte

Inskickad av fotbolljonte den 05/08 -07 20:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Fifa 07 är det senaste Fotbolls spelet ifrån Fifa serien. Också det överlägsta bästa. Som ni förstår handlar spelet om fotboll. Det är en del förbättrade saker med detta spel. Som vi har till exempel skottet. Det är som ett riktigt skott, känns hela så när man skjuter. På förra spel så skjuter de typ bara rakt fram. På detta så kan man se hur den på vissa skott skruvar sig och stiger eller dyker. Något som är bra förbättrat är också målvakten. Sen innan har han bara slängts sig bara i ca 4 olika slängningar. Nu i vissa slänger han sig och boxar bort bollen. I vissa väljer han och greppa bollen. Som jag själv är målvakt vet jag att de är riktigt. Också själva "spelet" när man spelar match är förbättrat på en mycket högre nivå. Riktigt fotbollskänsla får man av det. Att finta motståndare och komma förbi snyggare är också förbättrat. Som istället från för att man bara petar i väg bollen, kan man nu göra kanske en överstegsfint med mera. Ännu en nyhet med detta spelet som aldrig funnits innan är att det är Svenska kommentatorer om du väljer Svenska som språk.Kommentatorerna är Arne Hegefors och proffskommentator Glen Hysén. I spelet kan du göra alla dessa spellägen : "Spela nu" som är snabbspel match. Där väljer du bara ditt lag och ett motståndare lag. Eller om du skall spela med en vän, så väljer han från andra sidan. "Interaktiva Ligor" Där är där du spelar Online. Men eftersom jag aldrig har spelat online kan jag inte berätta hur det går till där eller om det är bra.
"Karriär läge" Som funnit sen innan men nu är mycket förbättrat. I karriären spelar du inte bara match. Du får jobbet som ägare och tränare. Du får allt från svara på pressfrågor till att bestämma och sköta löner med spelarna. Att spela detta får en att känna att vara ägare av ett eget lag. Sen gäller det också att vinna serien och bli mästare. Genom att köra karriär läge kan du förbättra spelarna. Som vi kan ta ens. Kanske 85. Om man då spelar med den spelaren nästan hela serien. Kanske den spelaren uppdateras till 92 ungefär. Skicka ut talangscouter kan du också gör för att hitta bra spelare. Du kan också kolla i ungdomslaget för att hitta en ung spelare som är extra lätt att uppdatera i spelskicklighet. Att fixa sponsorer är viktigt för klubben för den ekonomiska delen. Sen så har vi "Turnerings Läge" där du kan köra olika slags turneringar. I allt från utslags turneringar med 32 lag. Till samma läge som det är i VM eller Em med mera. Sen finns det "Fifa 07-utmaningar. Där skall du göra vissa saker för att låsa upp klara dem. Som vissa kan vara att du skall göra hattrick eller vinna en speciell cup. Det finns olika utmaningar från alla världsdelar. Sen så finns såklart träningsläge. Där kan du spela träningsmatch för att bara träna. Du kan också träna på speciella positioner. Som straffar eller olika slags frisparkar. Också hörnor kan du göra. I matchen kan du välja hur många spelare du vill möta ifall du inte är så bra på spelet än, och vill träna lite lättare först. Sen finns också "Skapa klubb" Där du kan ta spelare från hela världen och sätta in i det egna lag. Du får där döpa ditt lag till vad du vill. Bestämma färger och modeller på dina borta och hemmaställ. Sen väljer du i vilken liga som laget skall spela i. Så om du lägger det till Engelska ligan. Så kan du spela med det i Karriär läge som ett vanligt lag som till exempel Arsenal eller Chelsea.

Du kan också göra en egen spelare. Som du bestämmer hur bra den skall vara och annat. Du kan sen om du gjort en eller flera spelare, lägga in dem i ditt egna lag.

Sen så finns också "Ändra spelare" där du kan ta vilken spelare som helst från hela världen och ändra. Du kan ändra allt i från om han skall ha långa eller korta ärmar på tröjan till hur bra han skall vara på allt. Så om du kanske spelar med ett 1-stjärnigt lag, så kan du fixa alla spelare så laget kanske går upp till 5-stjärnigt. Sen har vi "Laguppställning" Där kan du ändra laguppställningarna på alla lag. I från vilka som skall vara backar till den som skall vara lagkapten.
Sen så har vi "Fasta Situationer" där du kan ändra på alla lag om vilka som skall lägga frisparkar och vilka som skall lägga hörnor eller straffarna.
Sen har vi "Klubbövergångar" där du kan flytta runt spelare till vilka lag som möjligt. Kanske flyttar du Deco från Barcelona till IFK Göteborg.Det kan du göra på alla lag.
"Landslagsval" där du kan ändra alla länders landslag med egna laguppställningar. Men det går endast med spelarna från det landet. "Tröjnummer" där du kan ändra allas tröjnummer i alla lag. Som om du kanske ändrar Victor Valdés från Barcelona som har 1, till 99 till exempel. Så har han det på matcherna tills du ändrar det.
Sen så finns "Mitt Fifa-07" där du kan ändra spelinställningar, såsom svårighetsgrad m.m.
Så kan du ändra "kontroller" där du bestämmer om du skall använda X eller cirkel för att skjuta till exempel.
Sen finns "profilhanterare" där du kan ändra o fixa med din eller dina profil/profiler. Sen har vi "Fifa 07 Jukebox, där du kan välja vilka låtar som skall spelas, och när de skall spelas. Kanske om en låt skall spelas i Huvudmeny, och en annan i Pausmenyn när du spelar. Sen finns det "Taktisk hjälp" och "Tips och trick" där du får hjälpa o tips om själva spelet.

I spelet är alla spelare från de största lagen i de största och vanliga ligorna med. Från Sverige är bara "Allsvenskan" med.. Men från England är det fyra ligor. Som har stor betydelse på hur stor och känd ligan är. De främsta spelarna för i år är Ronaldinho och Rooney som då har mest på "spelskicklighet" Spelarna har blivit mycket bra utvecklad inom grafiken. Gillar man fotboll så kan man känna igen de flesta kända spelarna på plan. Som man knappt har kunnat på förra spelen.

Planerna har blivit snyggare dem också via grafikens förbättring. Både gräset har blivit snyggare. Också folk som kanske står och filmar eller tar kort under matchen ser man mycket mer tydligare och det känns nästan som att se på en riktig match. Folket i publiken kanske inte är så mycket förbättrad men man ser att det har blivit lite bättre. Men att förbättra publiken skulle nog bli lite mycket. Men vem vet. Kanske är det förbättrat mer i nästa spel. Att spela online finns, men eftersom jag inte har provat kan jag inget säga om det. Men har hört att det skall vara väldigt bra med mera.

Det finns en rad tidigare spel inom denna serien. Kollar man bara från spelet sen förra året ser man jätte skillnad. Men tar man ett lite äldre, som kanske sen 2005. Så kan man inte riktigt fatta att det är bara ett spel i mellan dem. För det är så mycket bättre. Inget annat av spelen har varit så mycket utvecklat som detta är. Det finns inget annat spel som är bättre än en Fifa 07 på något sätt. Så de har verkligen lyckats med 07.

Du kan använda "PSP Link" (om du har ett PSP). Med det så kopplar du in PSP:et via USB kabel till ditt PlayStation 2. Via det så kan du skicka över sparade filer från ditt PlayStation 2 till det PSP ( om du har Fifa 07 på PSP också ) Så kan du fortsätta med din kanske karriär via PSP ifall du skall iväg och spela på vägen. Sen kan du skicka tillbaka med de nya framgångarna tillbaks till ditt PlayStation 2. Annars finns det inget annat att berätta om spelet. Hoppas detta ger dig nytta.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker verkligen om detta spel. Det har gått en nivå högre inom fotbollspelen. Med de nya funktionerna och de förbättrade gamla går detta spel inte att hata om du gillar fotboll. Till och med sådana som inte gillar fotboll var tvungna att erkänna att spelet var riktigt bra. De förbättrade spelfunktionerna såsom skottet är riktigt skoj. Att skotten har blivit mer verkliga lyfter hela spelet upp. Med målvakternas nya funktioner gör också spelet bättre. Att de kan slänga sig och rädda bollen på nya sett gör spelet verkligare som gör spelet mycket bättre. De nya fintfunktionerna kan också vara bra, fastän jag inte använder finter så mycket.
Att det nu är Svenska kommentatorer lyfter hela spelet otroligt mycket. Nu känns det verkligen som om man ser på en riktigt match på TV:n. Men med kommentatorerna kan det vara lite jobbigt ändå. Såsom när man kanske skjuter precis utanför stolpen. Kan de säga kommentarer som : "Han sköt långt utanför" sådant kan vara lite retande, men är ändå så mycket roligare med Svenska kommentatorer. Med det förbättrade karriär läget gör spelet ännu mer bättre och man får känna sig lite som en riktig "manager" gör.
Att kunna starta din egna klubb är jätte skoj. Man kan ju både ta spelare från hela världen, och ta spelare man gjort själv. Detta är då ju en ny funktion, som jag hoppas kommer i framtida Fifa spelen. Att göra en egen spelare har funnit sen tidigare spel, och det är ingen större förbättring på dem. Som är lite synd eftersom jag tycker om att göra en egen eller flera spelare som man kan ha i olika lag.
Att man kan ändra alla spelare är en bra och lite skoj ny funktion. Om jag spelar med ett lag, o kanske tycker att målvakten är riktigt dålig. Då kan jag ju bara gå dit och förbättra målvakten. Så blir det både bättre och roligare att spela. Klart en bra funktion.
Laguppställningen har funnit länge och har inte förbättrats något med detta spel. Men det finns inte så mycket att förbättra ändå. Fasta Situationer är också en gammal funktion som funnit i de flesta spelen, men som ändå är en bra funktion.
Något annat som jag gillar är "klubbövergångar" där man kan flytta runt spelare i sina lag. Allt från att flytta Deco till Arsenal, till att flytta Håkan Mild i från IFK Göteborg till Chelsea. Som kan vara kul att prova, hur han skulle kunna klara sig i Chelsea till exempel. En ny funktion men inte så jätte bra är "tröjnummer" där du kan ändra allas tröjnummer. Men jag tycker inte den funktionen är så viktig, eller bra.

Att Ronaldinho skulle vara en av huvudpersonerna är inget jag inte förvänta mig. Men att Rooney är det var jag inte säker på. Den förbättrade grafiken på spelarna gillar jag verkligen. Det känns mycket bättre, och är mycket bättre.

Planerna har blivit bättre. Också en något bra gjort. Också det med gubbarna bredvid plan är bättre. Det lyfter spelkänslan och faktiskt hela spelet en del, eftersom det känns som att se en riktig match.

Om du spelar de andra spelen, och sen Fifa 07.. Så kommer du verkligen se skillnad.
Att man kan koppla in sitt PSP (om man har ) i PlayStation 2 och skicka över filer till PSP och tillbaks.. Så om jag drar iväg nånstans.. kan jag fortsätta på min karriär på PSP:et.
Så detta är ett spel som ni alla som gillar fotboll måste ha!

Betyg till spelet
Grafiken: Den är inte den bästa som finns. Men eftersom den är så otroligt bra uppdaterad. Som man bara ser spelarna så är det bra gjort. Man kan urskilja de flesta spelarna när man ser dem på plan utan att se namnen. Att se publiken och folket som inte spelar är lite förbättrat.. Men ändra lite bättre. Så av mig så får grafiken en klar 10:a ändå.
Det är för att den är så förbättrad sen senare spel.

Spelkänslan, ja den är mer än otroligt bra. Med allt som jag berättat så har det gjort spelkänslan så otrolig. Så fort man spelar första gången, får man nästan en chock utav hur verkligt det känns. Sen jag spelade en del Fifa 2005 innan 07.. Så blev jag galen när jag börja med 07. Så otroligt mycket bättre.

Så av mig för Spelkänslan en 10:a.. skulle det funnits mer skulle den klart fått det högsta. Det får det för att spelkänslan är otrolig. Som du ser om du läser hela testet.

Ljudet är inte så uppdaterad när det gäller spelljud, såsom spelare som snackar, eller ljud efter skott med mera. Fast det är någorlunda. Fast något riktigt bra, det är ju såklart kommentatorerna som är på Svenska nu! Det ökar spelkänslan och hela spelet. Så det känns verkligen som en riktig match, helt klart !
Så därför får ljudet en säker 10:a den också.

Hållbarheten är också riktigt bra. Jag har haft det sen det kom, och kan spela alltid, tröttnar aldrig. Inte bara jag som är fotbollsnörd, utan några av mina kompisar som inte gillar fotboll så mycket. Kan heller inte tröttna på det.
Ett spel som är menat att spelas för alltid.
Så därför får hållbarheten också en stjärnklar 10:a på grund av att det inte går att tröttna på det.

Så detta är ett spel som ni måste köpa.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10