Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fahrenheit

Playstation 2
Fahrenheit
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  September 2005
 • Utvecklare
  Quantic dreams
 • Antal ägare
  25
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.7

Speltest av manistheman

Inskickad av manistheman den 21/05 -08 16:17

Handling / story / vad man gör i spelet

Spelet Fahrenheit tar sin början på en lugn restaurang vid namn Doc’s Diner i New York.
Spelets huvudperson, Lucas Kane, sitter inne på toaletten. En gubbe tvättar händerna och Lucas går som en zombie till mannen och skär av alla tre ledningar till hjärtat. Efter några bråkdels sekunder vaknar killen upp ur trans och framför sig ser han en nedblodad kropp. Han märker också att han har en kniv i handen och blir skräckslagen. Han har begått ett mord! Vad ska han göra? Det sitter en polis och dricker kaffe utanför toaletten också! Lucas blir helt utan tvivel att städa upp efter sig och nu tar du över kontrollen som spelare.

Du har nu många olika alternativ att välja mellan. Du kan antagligen bara sticka där ifrån och ta en taxi eller tunnelbana eller så kan du gömma liket och dölja så mycket spår du bara kan.
Fahrenheit blir därför väldigt gigantiskt men så många alternativ som finns. Storyn påverkas vilket alternativ du tar.

När du som spelare har valt hur Lucas har stuckit från restaurangen så kommer polisen in och lyckas hitta kroppen. Han kontakar sedan en liten trupp med poliser som undersöker området.
Du får spela som två poliser och dom heter Carla Valenti och Tyler Miles. Du ska nu leta upp så mycket bevis du bara kan. Undersök bordet där Lucas satt, hitta mordvapnet och ge frågor till vittnen.

Något senare händer ett till mord i en gatutvätt. Exakt samma mordsmetod som Lucas Kane hade, tre ledningar till hjärtat skärs av, fast den här gången är det inte Lucas Kane som ligger bakom. Alltså är det något skumt med de här morden…

När Lucas sedan är hemma hos sig så mår han allmänt dåligt och börjar se saker som kommer att hända. Han är mycket rädd och har ingen som helst anning varför han mördade mannen.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är verkligen ett av de mest spännande spelen jag har spelat. Det är en spänning som man vill ha i ett spel, och i Fahrenheit har det blivit i toppklass.
Det är kul att vara mördaren och sedan poliserna. Det ger en bra känsla.

Spelet har ibland lite läskiga scener när man spelar. Som i Lucas rum till exempel, när han sover och sedan vaknar upp i natten, är det kolmörkt och hans ytterdörr står på glänt. Är det någon som har varit inne hos honom? Vem vet?

Något som verkligen fyller detta spelet med hållbarhet är att det finns olika alternativ nästan hela tiden. När du pratar med någon så finns det mellan två till fyra olika svar eller frågor din karaktär kan säga. Som jag sagt tidigare, så påverkas det mesta efter ditt val.

Jag är en wannabe grafiknörd, men Fahrenheit är från 2005 och ser ganska bra ut. Dock så får jag ibland suget efter nyare och skarpare grafik med mer färger, vilket Fahrenheit saknar. Jag måste dock påstå att miljöerna är bra skapade.

Betyg till spelet
Det är nog smått dags att sätta betyg på Fahrenheit. Här kommer mitt reslutat på spelet!

Grafik
Som jag skrev tidigare så saknar Fahrenheit klara färger och känns därför ganska gammalt. Men miljöerna vinner nog priset, eftersom de är varierande och klart godkänt gjorda.
En 7:a på grafiken.

Spelkänsla
Inget större minus här förutom ganska jobbig kamera. Men mycket välgjord spelkontroll. Det är varierande! Älskar verkligen friheten med i spelet. Det fyller på spelkänslan mycket.
En 9:a på spelkänslan

Ljud
Dialogerna och röstskådespeleriet är väldigt välgjort och känns väldigt trovärdigt.
Musiken passar som handen i handsken. Helt klockrent.
En 9:a på ljudet

Hållbarhet
Det finns oändligt många alternativ i spelet och köra om det igen, fast på ett annat sätt, är ju roligt det med. Ibland kan det bara bli lite för frustrerande, om man inte hittar det man söker eller inte vet vad man ska göra.
Hållbarheten får en 7:a

+ Spännande, mycket varierande, grym inledning
- Grafiken är inte så bra, för overkligt i slutet vilket jag inte gillade

Fahrenheit var för mig en positiv överraskning till Playstation 2. Jag gillar att det är varierat och det är andlöst spännande. Klart köpvärt!

Totalbetyg: 8 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9