Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFahrenheit

Playstation 2
Fahrenheit
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  September 2005
 • Utvecklare
  Quantic dreams
 • Antal ägare
  25
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.7

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 26/03 -08 16:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Karaktärer:

Lucas Kane
Carla Valenti
Tyler Miles
Markus Kane
Tiffany Harper
The Oracle
The Indigo Child/ Jade
Agatha
The Purple Clan
The Orange Clan
The InvisiblesFahrenheit är ett äventyrs spel där varje val du gör påverkar handlingen av ett mysterium. I denna thriller så är New York drabbat av väldigt många mördare. Lucas Kane blir en av dessa mördare när han plötsligt dödar en äldre man inne på herrtoaletten. Lucas Kane måste gömma allt bakom sig före polisen får tag i honom eller att han tappar kontrollen av sitt liv.

Nu ska jag berätta lite om alla karaktärer.

Lucas Kane:
Karaktären hela storyn kretsar runt. Han jobbar som en Teknik expert för Naser & Jones bank i Manhattan. Ända sen hans barndom så har han haft konstiga visioner. Dessa visioner har nu ökat med hans ålder och har gett honom gåvor som att flyga och att undvika skott. Lucas Kanes röst spelas av David Gasman.


Carla Valenti:
Carla jobbar för NYPD. Hon är en av dom som har utsetts för att lösa mordet utfört av Lucas.
Carla är också känd hos sina kollegor för att vara den som jobbar mest av dom. Hon gör allt för att hitta minsta lilla ledtråd.
Carlas röst spelas av Sharon Mann.


Tyler Miles:
Tyler är Carlas partner. Tyler är beroende av sin hustru Samantha. Hans äktenskap med henne har alltid haft problem eftersom Samantha konstant är orolig för att nåt ska hända honom på jobbet. Tyler drömmer alltid att få åka till Florida med Samantha men dom har aldrig haft råd. Tylers röst spelas också av David Gasman.


Markus Kane:
Markus är Lucas äldre bror. han är Präst i Saint Paul kyrkan. han försöker hjälpa Lucas med mordet. När dom var små så brukade dom jaga varandra. Markus röst spelas av Doug Rand.


Tiffany Harper:
Tiffany är Lucas före detta flickvän som dyker upp dagen efter mordet. Lucas har fortfarande känslor för henne och han försöker lappa ihop förhållandet igen. Tiffany dör i mitten av spelet när The Orale förstör ett parishjul i en nöjespark när Lucas och Tiffany sitter i den. Tiffanys röst spelas av Sharon Mann.


The Oracle:
En man utan ID som har börjat synas i Lucas visioner. The Oracle har bara synts till med en grå kappa som döljer hans ansikte. Han sägs vara 2000 år gammal. Hans mål är att ta över Lucas krafter. The Oracles kraft är att bli glömd av personerna som kollar på honom.


The Indigo Child/ Jade:
Jade är den enda som vet om hemligheten om: Meningen med livet.
Hon dyker upp som en ung flicka iklädd i den Katolska området där hon lever.


Agatha:
Agatha är en blind kvinna som använder sina psykiska krafter. Hon får Lucas att inse vad som hände med honom den kvällen mordet ägde plats. Hon dör tidigt i spelet. Lucas ser henne efteråt. Agathas röst spelas av Jodi Forrest.


The Purple Clan:
The Purple Clan är en grupp som skulle göra vad som helst för att få reda på hemligheten som Jade bär på.
Om Jade talar om hemligheten för The Purple Clan så kommer jorden bli negrävd under is där ytan nästan är omöjlig att leva på.


The Orange Clan:
The Orange Clan vill åt Jades hemlighet för att bli odödliga och härska över jorden för evigt.


The Invisibles:
En underjordisk orginisation som vill gör vad som helst för att Jades hemlighet inte ska hamna i fel händer. Orginisationen är uppbygd på hemlösa människor som är ledda av en hemlös man vid namn Bogart som är mer intelligent än någon annan.

Vad jag tycker om spelet
Köp detta spel ifall du inte redan har det. Det är bland dom bästa spel som någonsin har funnits. Även om grafiken inte är så bra så är storyn extremt imponerande.

+ Sjukt bra story, klurigt, lagom långt och grymt röstskådespeleri

- ganska dålig grafik, lite overkligt


Detta är ett av dom spelen som nästan har allt. Men tröttnar aldrig på detta spel eftersom minsta lilla val du gör har betydelse. så ifall du vill köra om spelet sen så är det bara spela på ett annat sätt.

Betyg till spelet
Grafiken får en sjua. Grafiken i mellanscenerna är ganska dålig i närbild fast på långt håll så ser det ganska bra ut. När man spelar så ser det också bra ut men det är vissa saker som ser lite dåliga ut. Men jag tycker inte grafiken har så stor betydelse. Se bara på Max Payne: ett grymt spel men ganska dålig grafik.


Spelkänslan får en tia. Man lever sig in i detta spel som man gör i en film.


Ljudet får en tia. Ljudet passar perfekt och det låter precis som det skulle ha gjort ifall det hade varit en film. Imponerande!


Hållbarheten får en tia. Man kan spela om spelet hela tiden utan att tröttna någon gång. Detta är ett spel för alla.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10