Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Dragoon

Playstation
The Legend of Dragoon
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    19 januari 2001
  • Utvecklare
    Sony Computer Entertainment
  • Antal ägare
    17
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7.5

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 30/01 -09 19:23

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta spel får du uppleva en både mystisk och fantastisk resa. Spelet börjar när Dart (Huvudrollen) är på väg hem från en 5 års lång resa för att hämnas på ''The Black Monster'' som dödade hans föräldrar och förstörde hans födelsestad: Neet.

På vägen hem så blir han attackerad av Feyrbrand, en drake som är kontrollerad av Sandora, en rebellgrupp full av soldater och andra mystiska typer. Efter att Dart blir nerknuffad av draken så blir han räddad av väldigt mystisk, kvinnlig hjältinna vid namn Rose men deras vägar skjils strax åt efter att Rose berättat vad som hänt med hans hemstad.

Dart rusar iväg och hittar sin hemstad, Seles, förstörd av Sandora och han upptäcker också att hans bästa vän från sina yngre dar, Shana, har blivit kidnappad. Dart sätter direkt igång att leta efter henne. Darts resa leder honom fram till scenarion och händelser som verkar totalt overkliga för honom.


I det stora hela så handlar spelet om att förgöra ondska. Dart träffar många personer som hjälper honom av olika anledningar. Allting leder dom fram till att dom blir Dragoons. Dragoon Spirits är krafter som dras till dom som ödet utsett ska bli Dragoons. Man får då gudomliga krafter. Men dessa Dragoon Spirits har också spridits sig ut till dom som verkligen inte förtjänar det. Ochdet är det som stoppar Dart och hans gäng.

Dom har hört talas om en ond varelse som lever uppe på en måne och den varelsen väcks till liv när nästan allt det onda har spridits sig. Och det visar sig att den som ligger bakom allt är nån som känner Dart väldigt väl..

Vad jag tycker om spelet
Detta spelet är ett grymt bra spel till PSONE. Du får chansen att spela igenom 4 långa skivor fyllt av action och en gripande handling. Jag tänkte ta o berätta lite hur det ser ut när man spelar:

När du spelar så är varje del av miljöerna uppdelat i olika vinklar där du får springa runt och prata med folk, leta efter saker som kan hjälpa dig på vägen till ditt mål eller varför inte ta dig på några utmaningar och träning.

När du springer runt i en fredlig stad så blir du aldrig attackerad av någon men när du befinner dig i en kuslig grotta eller skog så blir pilen ovanför ditt huvud rödare och rödare och till slut så dyker ett fiende upp. Då ändras kameran till en annan vinkel och du får välja olika kommandon. Du och ditt fiende attackerar varannan gång. Du får välja mellan att attackera med ditt vapen, blockera inför ditt fiendes slag. Eller varför inte kasta en förbannelse över ditt fiende. Det finns så mycket att göra.

Detta spelet är ett av dom bästa spelen till PSONE. Köp det.

Betyg till spelet
Grafiken får en 6. Grafiken är ju ganska dållig vad det gäller spel till PSONE men detta spelet är det faktiskt ganska bra grafik på för att vara ett spel till denna konsoll. Mellanscenerna är faktiskt ganska imponerande.

Spelkänslan får en 7. Det känns lite tjatigt när man måste kriga hela tiden även om man kan fly från striden ibland. Men storyn gör väldigt mycket vad det gäller att leva sig in i spelet.

Ljudet får en 9. Underbar musik. Men däremot så är det inga röster när dom pratar och det gillar inte jag. Det är bara det i mellanscenerna.

Hållbarheten får en 9. Det tar någorlunda lång tid att spela igenom. För mig tog det runt 50 timmar. Dessutom är spelet väldigt svårt på sina ställen om man inte har rätt utrustning.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 8 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 7