Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tenchu: Stealth Assassins

Playstation
Tenchu: Stealth Assassins
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    1998
  • Utvecklare
    Acquire
  • Antal ägare
    9
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 7

Speltest av hastalavis

Inskickad av hastalavis den 07/03 -07 12:37

Handling / story / vad man gör i spelet
Tenchu utspelar sig i något som liknar Japan för några hundra år sedan. Man gestaltar sig själv som en manlig ( Rikimaru ) eller kvinnlig ( Ayame ) ninja. Det finns tio uppdrag man ska klara av. Man ska försöka förbli osedd av fiender. Om man ska ta sig fram någonstans där det finns en vakt, så ska man antingen ta sig runt honom, eller försöka smyga upp bakom honom, och skära halsen av honom. Om han ser en, så blir han svårare att döda, samt att det blir till strid, och du förlorar poäng. Ju fler du dödar utan att bli upptäckt, desto bättre poäng får du.

Rikimaru har ett samuraj-svärd. Han är inte särskilt smidig eller snabb, men hans råstyrka gör att han kan ha ihjäl fiender.

Ayame bär två långa knivar, en i vardera handen. Hon är snabbare och smidigare än Rikimaru, och även om hon inte är så stark, så kan hon snabbt få in dödliga hugg på fiender.

Till sin hjälp i uppdragen har dessa två ninjor ett antal speciella ninjavapen, som kaststjärnor, rökbomber, giftig mat som man lurar folk att äta, etc.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är väldigt underhållande. Det gäller att ha en bra taktisk förmåga och att vara snabb med knapparna. Mitt tycke blir dock lite sämre av att spelet är ganska svårt att styra, eftersom det är svårt att placera ett hugg rätt. Men annars är det här spelet något jag skulle kunna spela i timtal, bara för att de tär kul. Det får en hög poäng av mig!

Betyg till spelet
Grafiken är inte särskilt bra i det här spelet. Detaljerna i kläderna, omgivningarna och ansiktena är inte så tydliga. Spelkänsla får man om man bara spelar halva första banan på Tenchu. Det är omöjligt att sluta spela! Ljudet är rätt så bra, faktiskt. Äkta skrik från vakter som ser en, och för varje sving av vapnet hörs ett ljud. Ljudet är riktigt bra. Hållbarheten på spelet är också bra, enligt min mening.

Totalbetyg: 7 Ljud: 8 Grafik: 5 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7