Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Star Ocean: The Second Story

Playstation
Star Ocean: The Second Story
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    12 april 2000
  • Utvecklare
    Tri-Ace
  • Antal ägare
    7
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 7.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 19/02 -10 10:41

Handling / story / vad man gör i spelet
I Star Ocean: The Second Story får du välja mellan två olika huvudkaraktärer, Rena och Claud. Beroende på vem du väljer så kommer upplevelserna att bli lite lika.

En meteorit har slagit ner på Renas hemplanet Expel och allt sedan dess har naturkatasrofer ägt rum och djur har blivit monster. Rena och Claud kastar sig in i äventyret för att söka upp orsaken till det hela. På sin väg för att finna sanningen träffar man många andra karaktärer och några av dem kan du välja om du vill att de ska följa med på resan eller inte. Det finns också många sidospår som man tar som inte har något med uppdraget att göra, men som gör spelet mer realistiskt.

Spelet går ut på att man ska hela tiden stiga i level och försöka rädda världen. Sedan kan man även skapa relationer mellan karaktärerna (eller förstöra), samla egenskapspoäng för att använda inom matlagning, vapentillverkning m.m. (vilket man inte behöver hålla på med om man inte vill).

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar det här spelet! Det finns så många möjligheter och upp till 80 olika slut som man kan nå. Detta gör att man kan spela spelet flera gånger utan att tröttna. Det tar visserligen också lång tid att spela igenom, men när jag väl börjat spela det första gången hade jag väldigt svårt att sluta. Jag gillar även de olika karaktärerna i spelet, då de är väldigt olika varandra och man får snabbt sina favoriter som man alltid vill ha med.

Betyg till spelet
Grafiken är inte den bästa. Vid några tillfällen (bland annat i början och slutet) så visas det som en kort film då grafiken är mycket bättre. Jag tycker dock inte att kvaliteten på grafiken är något minus, snarare tvärtom!

Det finns tre olika alternativ när det gäller ljudet beroende på vilken ljudanläggning man har. Detta väljer man var gång som man börjar på ett ny sparning. Ljudet är inget viktigt i spelet, då det gå lika bra att spela utan ljud egentligen. När folk pratar så ser man det i textform.

Spelet har funnits ett tag och är väl inte särskilt modern, men ändå spelar folk det runt i hela världen fortfarande och man har förnyat och modarniserat det (Star Ocean: Second Evolution) och det finns även en animerad film efter spelet (Star Ocean EX), så det säger väl sitt. Jag tror att spelet kommer att hålla länge till eftersom det är så intelligent gjort. Efter över hundra timmar med det här spelet vill jag fortfarande forsätta och då kan jag berätta att hundra timmar är väldigt lite.

Spelkänsla är bra och jag uppskattar mycket att man får vara med och göra många egna beslut, i jämförelse med till exempel Spyro (vilket jag i och för sig också gillar).

VARNING!! KAN VARA MYCKET BEROENDEFRAMKALLANDE! :)

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 6 Grafik: 5 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8