Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSilent Hill

Playstation
Silent Hill
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  31 januari 1999
 • Utvecklare
  Konami, KCET
 • Antal ägare
  45
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.5

Speltest av Wetterl

Inskickad av Wetterl den 10/05 -10 18:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Harry Mason ville endast åka på semester med sin dotter Cheryl till småstaden Silent Hill. Det gick inte som tänkt...

När Harry kör bilen så kör han av misstag av vägen, i ett försök att undvika att köra på konturen av en liten flicka. När han vaknar upp igen så är han i Silent Hill, men det är inte som han tänkt sig. Alldeles folktomt, och det finns saker... Saker som inte borde finnas där...

I denna stad måste Harry nu hitta sin dotter, och under tiden få reda på stadens hemlighet...

Vad jag tycker om spelet
Spelet har en speciell känsla över sig, ett under till spel enligt mig.
Silent Hill skapade en ny form av spel, och detta är inte endast ett och två plus.

Alla delar i spelet är viktiga, t.ex så måste man ha ljudet för att kunna veta att det finns en fiende i närheten, och dimman som hindrar en från att se alls. Mörkret, ljuset, fienderna, ja, Silent Hill är nog 90-talets bästa spel.

Betyg till spelet
Ja, som sagt så är Silent Hill ett väldigt bra spel, och nu ska ni får höra några anledningar.

--->Grafik<---
Grafiken är inte konsolens bästa, men den duger gott och väl, och grafiken är långt ifrån det viktigaste i ett spel. Betyget blir 7, då det är riktigt bra, men kunde vara bättre.

--->Spelkänsla<---
Harry Mason är inte någon utvald hjälte. Harry Mason är ingen. Han är bara en vanlig person som ville på semester med sin dotter, och hade den värsta otur man skulle kunna ha. Därför är känslan förmodligen den bästa som går att ha i ett spel. Det må finnas en lösning för allt, men detta kan undvikas att tänka på då staden styrs av en större kraft. Betyget blir 10, en underbar spelkänsla!

--->Ljud<---
Ljudet är förträffligt! Hur de endast sätter in musik ibland, och hur vapnen låter när de används. Riktigt bra ljud, det är det ända som behövs sägas. Betyget blir 8, ljudet är utmärkt.

--->Hållbarhet<---
Hållbarheten är nog spelets kraftfullaste punkt. Jag är just nu på min andra playthrough och när jag är klar med denna kommer jag köra igenom det minst en gång till på direkten. Spelet är inte så långt, men det gör inget, då man måste köra genom spelet minst tre gånger för att kunna få alla saker i spelet.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10