Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil

Playstation
Resident Evil
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    31 augusti 1996
  • Utvecklare
    Capcom, Virgin Interactive
  • Antal ägare
    78
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 6.4

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 22/10 -05 12:43

Handling / story / vad man gör i spelet
I en avlägsen ort någonstans i USA (Racoon City) håller något hemskt på att hända. Ondskefulla forskare från jätteföretaget "Umbrella" har framställt ett virus som förvandlar människokroppen till ett livsfarligt vapen, en sk. Zombie.

Konstigheterna börjar i Racoon City Mansion, och några elitsoldater från "S.T.A.R.S." skickas dit via helikopter för att utreda dessa. Vid ankomsten börjar problemen direkt, men teamet lyckas ta sig helskinnade till herrgården. Där delar de upp sig för att börja söka efter källan till T-viruset. En efter en börjar sedan dö...

Man kan välja att spela som två olika karaktärer, en kille och en tjej (tjejen - easy, killen - hard). När du valt karaktär är det bara att börja vandra runt i huset och försvara dig med allehanda tillhyggen som pistol, kniv, raketgevär och hagelgevär. Men en det tänkande krävs också då vissa problem är rätt svåra, och man fastnar lätt.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är en värdig motståndare till de senare spelen och är ungefär lika bra som tvåan i de flesta avseenden, kanske till och med bättre. Första gången jag spelade spelet (hade bara spelat senare spel i serien) trodde jag det skulle vara sämre, men när jag väl kom in i det märkte jag att jag hade fel.

Detta spel är riktigt läskigt, även med tanke på den halvdana grafiken och ibland fruktansvärt fula cutscenes (dock plus i kanten för de cutscenes som är inspelade med skådespelare). Rekommenderas för alla som gillar skräckspel

Betyg till spelet
Grafik: inte så vacker, men fungerar (Bättre grafik hade inte gjort spelet läskigare). Och så är det ju ett gammalt spel också.

Spelkänsla: utvecklarna har verkligen lyckats få fram panikkkänslan; stora zombies i smala korridorer kan få vem som helst att vilja skrika.

Ljud: håller normal skräckspelsklass; halvdana röstskådespelare och bra musik.

Hållbarhet: detta är ett långt och svårt spel med betoning på svårt (betydligt svårare än tvåan). Vissa ställen är verkligen helt otroligt frustrerande. Men desto gladare blir man när man klarar något. Tog mig säkert 7-9 timmar att klara av.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 7 Grafik: 5 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8