Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRayman 2: The Great Escape

Playstation
Rayman 2: The Great Escape
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  8 september 2000
 • Utvecklare
  Ubisoft
 • Antal ägare
  126
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.6 6.7

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 07/03 -06 18:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Raymans värld har blivit övertagen av robotpirater och alla taensies (de som är fluffiga i 1:an) har än en gång blivit kidnappade.
Du får rollen som Rayman, en underlig varelse som påminner om en människa men har inte några armar eller ben men har fötter och armar. Det är strålar som håller ihop dessa, och där kom förklaringen till varför han heter just Ray(=stråle)man. Nu måste du ju befria världen från dessa konstiga pirater genom att väcka upp den store trollkarlen Polokus, som kan trolla bort piraterna för evigt. Men för att väcka honom så måste du samla på dig alla de fyra magiska maskerna.
Men nu är det så att Rayman också är kidnappad och är nu ombord i en cell på ett av piraternas flygande segelskepp. Helt plötsligt flyger en blå groda in. Han heter Globox och Rayman och han gör sig bekanta. De bestämmer sig för att rymma och de slår hål i en vägg och åker rutschkana ner för en slgs tunnel. De faller flera hundra meter ner i djungeln och Globox blir så småningom kidnappad igen. Så nu måste Rayman rädda honom också.
På sin färd har Rayman hjälp av Ly, en trollfe som ger honom fler krafter. Hon fanns även i 1:an. Rayman stöter även på ett folk som kallas Murphys och Clark, en stor muskelberg. Han tar även hjälp av ett flertal transportmedel, bl.a. en raket som man kan tämja och ett sjöodjur m.fl.

Vad jag tycker om spelet
Rayman 2: The Great Escape har en rätt bra grafik, och designen har blivit lite mer realistisk jämfört med 1:an, men det är fortfarande väldigt originellt och annorlunda och innehåller väldigt mycket humor och knäppa karaktärer. Musiken har dock försämrats sen 1:an och ljudet med. Spelkänslan är vädigt kul eftersom du kan förvänta dig många skrattanfall under spelets gång. Spelet räcker ganska länge för det innehåller över 47 banor plus en bonusbana och mer än 230 olika karaktärer.

Betyg till spelet
Grafik:

Jag tycker de kunde göra bättre, Ubisoft kan ju tv-spel. Men designen är dock väldigt bra och originell. En 7:a.

Spelkänsla:

Mycket rolig p.g.a. humorn. Raymans värld är imponerande bra påhittad och det ökar också spelkänslan. En 8:a.

Ljud:

Sämre musik i 1:an och nu är den knappt märkvärdig. Ljudet är också sämre än i 1:an och jag tycker det kunde gjort det mycket bättre, rösterna är bra. En 7:a.

Hållbarhet:

Spelet inehåller ju 47 banor + en bonusbana och över 230 olika karaktärer så man kan ju inte säga att det är innehållsfattigt. Det tar en ganska långtid att klara ut. För mig tog det ca. 10 timmar. En 7:a.

+ : Karaktärsdesignen, humorn och rösterna.
- : Musiken och den inte särskilt bra grafiken.

Övriga kommentarer: Rayman 1 är bäst av alla de tre Rayman spelen.

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8