Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Rayman

Playstation
Rayman
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    december 1995
  • Utvecklare
    Ubisoft
  • Antal ägare
    216
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 8.2

Speltest av Jenzor

Inskickad av Jenzor den 07/06 -05 20:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Allt handlar om att man är en kille som kallas Rayman som en dag får reda på att alla Raymans vänner är inlåsta i burar av Mister Dark som då den onda kille kallas. Man ska gå igenom massa banor för att slå sönder burar med vännerna i och besegra alla mini och stora bossar tills då man möter Mister Dark i slutet.

Man lär sig ny så kallade "skills" under spelet när man möter det goda fen Fairy. Man kan få krafter som t. ex att man kan hänga sig, springa, kasta sin handske eller hänga sig med magi i ringar. Rayman är då en liten kille som varken har ben, armar eller hals. Han har alltså bara fötter, händer, kropp och huvud, om ni nu undrar. =D

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är otroligt roligt men lite svårt. Man förstår nästan direkt vad spelet handlar om och det tycker jag är bra för ibland är det så på spel att man inte alltid får en förklaring i början, men det får man här. Jag tycker också det är bra att man får göra så många olika saker som att svinga sig it lianer, glida på is, rida på en stor fluga (före detta mini boss) och massa andra saker. Jag tycker det bästa med spelet är att det inte hela tiden är samma saker. Det är t. ex nästa aldrig samma sak på en annan bana jag kan bara komma på 2 sådana banor som är lika varandra men annars är allt fult olikt. =)

Betyg till spelet
Grafik får MYCKET bra det är verkligen ett bra spel även om det är 2D och från 1995. Man antingen älskar grafiken eller hatar den, i det här fallet älskar jag den. Därför får Rayman en 8:a i grafik. Spel känslan är så man inte kan beskriva den. Det är inte att den är realistiskt men man älskar det bara det är mycket färger och mycket fart det är det som gör spelet så bra tror jag. Därför får Rayman en 8:a i spelkänsla. Nu kommer jag till min ABSOLUTA favorit sak! Ljudet! Det är bara för under bart ljud massa roliga egna språk som de har med sköna olika musiker till varje bana det är bara så underbart! Därför få Rayman en 10:a i ljudet! Hållbarheten är en 8:a man kan spela hur, mycket som hälst! Man tar sig ganska lätt igenom banorna men det finns 5 burar på varje bana som man måste ta och det är ett lite större problem. Men Rayman är det BÄSTA Psp spelet som finns om jag får tycka!

Med vänliga hälsningar Jenzor =)

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8