Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Oddworld: Abe's Exoddus

Playstation
Oddworld: Abe's Exoddus
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    31 oktober 1998
  • Utvecklare
    GT Interactive, Oddworld
  • Antal ägare
    94
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 7.3

Speltest av Alex33322

Inskickad av Alex33322 den 02/07 -07 12:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Du kanske har stött på Abe förut i Oddworld: Abe´s Oddysee. I såna fall så känner du säkert igen Oddworlds attityd och början på hela historien. Efter Abes förra konfrontation med Rapture Farms så har hans insatser inte gått omärkta i Oddworld. Spelet börjar med att du får se Abe och en Mudokun shaman uppe på ett podium och hyllas av de 99 mudokuns som du räddade i förra spelet. Olyckligt vis så ramlar Abe från podiet och svimmar. Tre sömnlösa spöken talar då till Abe och berättar att Rapture Farms håller på att gräva upp hela Necrum (De forna Mudokuns stad för de döda). Abe tar med sig sex av sina vänner och ger sig ut i öknen där han snart stöter på Rapture Farms högkvarter...

Vad jag tycker om spelet
Personligen så tycker jag detta är det bästa spelet någonsin till Playstation 1 och jag ångrar aldrig att jag köpte det. Spelets utvecklare, Oddworld, är också namnet på själva världen som alla varelser lever i. Och man tröttnar aldrig på Oddworlds attityd som berättar en magisk historia samtidigt som Instruktionsboken snackar skit om karaktärerna i spelet och låter lite som en pratande människa i skrivsättet. Jag älskar spelet helt enkelt och man tröttnar aldrig på det.

Betyg till spelet
Grafiken in-game är ganska så dålig, Playstation har sett bättre dagar men i mellanfilmerna så kan man jämföra dom med Final Fantasys grafik. Spelet har en ganska så bra spelkänsla och man kan verkligen leva sig in i spelet (en gång fick jag åka in på EKG efter en intensiv jakt i spelet). Men anledningen till att den missa de två sista poängen är för att det är svårt att känna medkänsla hos sina vänner i spelet. Jag brukar ha svårt för att inte låta bli att döda dom. Musiken i spelet är någonting alldeles extra för att vara Playstation, verklighetstrogna djurröster och ljudeffekter. Men vissa av karaktärernas röster i GameSpeak känns lite stela och påträngda. Detta spelet är inget man tröttnar på efter en vecka, en månad eller ett år. Däremot kan man ta paus efter två år och fortsätta nästa vecka. Spelet är sådär lagom svårt så att man kan behöva försöka ett par gånger innan man lyckas med en screen, men inte tillräckligt svårt för att det ska bli irriterande.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8