Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Disneys Kejsarens nya Stil

Playstation
Disneys Kejsarens nya Stil
  • Genre
  • Releasedatum
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    43
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.2 6

Speltest av baa_baa

Inskickad av baa_baa den 09/09 -05 10:18

Handling / story / vad man gör i spelet
Disneys Kejsarens Nya Stil:

Disneys Kejsarens nya stil kommer från Disneyfilmen som har samma namn. Handlingen är att kejsaren Kuzko förvandlats till en lama när den onda kvinnan Yzma hällt i någon form av gift i Kuzcos vin. Hon skickade hennes ganska ointelligenta betjänt att hälla en dödsbrygd i hans vin, men det blev en lamabrygd.

Spelet går ut på att man tar sig, precis som i filmen, igenom olika landskap. Man börjar i landskapet som heter By. Sedan tar man sig vidare till djungelnatt och sedan djungeldag. Efter det kommer flod, berg och stad. Jag tänker inte avslöja för mycket men spelet är i alla fall ett äventyrsspel. Med många banor och stor variation. Under spelets gång förvandlas man också till bland annat sköldpadda och groda. Det går ofta ut på att man ska samla "Kuzkos röda gudabilder". När man tar dessa kan man ta sig vidare i spelet genom att låsa upp dörrar med dem. Man får oftast dessa när man förstör den lilla pojkens leksakslama. Det är en kaxig, liten pojke som dyker upp lite då och då och han säger varje gång:
– Du kan inte ta sönder min leksakslama.

Klarar man detta som för det mesta är väldigt lätt så vinner man en sådan gudabild. Ett annat sätt att vinna en gudabild är att slå ner en vakt som har röd hjälm. De brukar bära på röda gudabilder.
Det finns extra liv i spelet som kallas Teddy. 1 teddy = ett extra liv. 10 teddy = 10 extra liv.
Dessa kan man hitta lite överallt på banorna. Oftast på så kallade hemligheter. Hemligheter kan vara en spricka någonstans eller ett ställe bakom en vägg, eller nedanför ett stup med mera. De flesta karaktärerna som är med i filmen finns också på spelet. Detta är kort information om spelet.

Vad jag tycker om spelet
Det här spelet är ingen höjdare tycker jag. En person som är 5-6 år yngre tycker nog detta är mycket roligare. Det är lite halvbarnsliga repliker och jag tycker bara inte om det här spelet. Jag tycker inte heller att det är något bra gjort men ett litet plus är att man får se filmsnuttar som kan vara lite roande ibland. Men det är inget kanonspel...
... Tycker jag.

Betyg till spelet
Grafiken är ganska så kass. Jag gillar inte den här typ en av grafik. Så enkelt är det bara. Det är därför den med nöd och näppe får en trea.
Spelkänslan får en tvåa eftersom jag tycker bara inte om det här spelet, inte alls bra. Hade jag spelat det här spelet för fem år sedan hade jag kanske haft en annan åsikt.
Ljudet är väl det bästa i spelet, men ljudet är inte bra heller. Men det är på svenska och det kan uppskattas av folk i de lägre åldrarna. Ljudbetyget får en femma.
Hållbarheten är en klar etta. Jag tröttnar på spelet efter ett par minuter. Det blir något roligare när man kommer igång. Men jag gillar inte det här spelet bara, som jag säkert sagt ett flertal gånger - så dåligt är det.

Slutord:
Ett dåligt spel! Punkt slut.

// B. Cumlin

Totalbetyg: 2.8 Ljud: 5 Grafik: 3 Hållbarhet: 1 Spelkänsla: 2