Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Zeus: Master of Olympus

PC
Zeus: Master of Olympus
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    17 November 2000
  • Utvecklare
    Impressions Games
  • Antal ägare
    30
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.3

Speltest av Ackinna

Inskickad av Ackinna den 05/05 -12 00:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska bygga en stad i antika Grekland. Du har tillhanda att kunna bygga tempel och på detta sätt få tillgång till Guden och hans/hennes tillgångar. Vissa gudar hjälper dig på dina krigsvägar, andra hjälper dig med skörden, m.m. Du måste se till så att innevånarna i staden har det som de behöver. I matväg och resurser. Dessutom så måste du se till så att de får den underhållning som de behöver.

Dessutom måste du tänka på att göra staden attraktiv med utsmyckningar, framför allt för den högre klassen, de gör inte så mycket i staden förutom dricker vin, köper hästar och utrustningen, det blir de som blir dina soldater. Dessa bostäder är lyxiga och det krävs mer attraktiva områden.

Glöm inte att det finns tillägget "Poseidon"

Det ger tillgång till två(om jag minns rätt) till gudar, flera resurser som du kan producera. som aprikoser/Apelsiner, svart marmor, och en metall som jag just nu inte kommer ihåg vad det heter.

Med tillägget kan du också bygga ditt egna äventyr/egna mappar. Dessutom med tillägget så får flera utsmyckningsmöjligheter.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar spelet. Jag kan spela i timmar. Du har ganska stor frihet i spelet. Ganska roliga kommentarer från karaktärerna i spelet. Det enda som jag kanske tycker är lite trist är det faktum att det ibland kan vara trist att man bara kan ha fyra tempel i en stad. Vilket är synd. För om man fortsätter att spela, och spela, tillslut så blir tråkigt att inte kunna bygga mer tempel vilket gör att det bitvis blir tråkigare.

Betyg till spelet
Grafiken: Är väl kanske inte den absolut bästa, om man jämför med moderna nya massiva spel. Men jag tycker ändå är bra och jag är nöjd med det.

Spelkänslan: Är riktigt bra, du kan verkligen påverka hur stadens växande blir. Dock så kan du ju inte styra innevånarna så mycket som jag ibland önskar mans kulle kunna. Men ändå. Riktigt bra!

Ljud: Med tanke på åldern på spelet, och kvalitén för övrigt är kanske ljudet något sämre, men det håller och man hakar inte upp sig så mycket på vissa ljudeffekter. Vissa ljudeffekter är kanske lite irriterande. Men jag står ut med det tack vare spelets hållbarhet.

Hållbarhet: Jag kan spela i evigheter. Jag har tappat kollen på vad mitt rekord är i hur länge jag kan sitta och bygga min grekiska stad. Tiden rinner iväg när man spelar Zeus (& Poseidon)

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8