Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWorld of Goo

PC
World of Goo
 • Genre
  Pussel
 • Releasedatum
  17 oktober 2008
 • Utvecklare
  Brighter Minds, 2D Boy
 • Antal ägare
  2
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8

Speltest av koisken

Inskickad av koisken den 28/05 -09 23:12

Handling / story / vad man gör i spelet
I World of Goo så är man på en planet och runtom planeten finns olika områden med olika banor, det påminner mycket om Super Marios ban-system om ni vet hur det fungerar. På varje bana så gäller det att så fort som möjligt bygga upp en konstruktion med sina små Goo gubbar. Målet är att man ska komma till ett rör som suger in alla Goo's som man har tillgängligt på den banan. Dom som man har byggt med kan inte sugas in så det gäller att använda så få som möjligt. Längre fram i spelet så får man olika sorters Goo att bygga med, allt från vatten Goo's till Goo's som man kan plocka loss efter man byggt med dem.
De Goo's som sugs in i röret på varje bana hamnar i en fabrik dit man kan gå om man vill bygga vad man vill. Är man uppkopplad till Internet så kan man se andras Goo torn och försöka va den som bygger högst med så lite Goo's som möjligt.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att World of Goo är ett fantastiskt roligt spel till att börja med, gubbarna är roliga och den tecknade grafiken är mycket bra gjord. Det finns mycket fina detaljer. Bör också nämnas är att spelet är i 2D vinkel, man ser alltså från sidan. Musiken är väldigt bra och det är tur med lugnande musik när det går dåligt. Dessutom så tycker jag att World of Goo är extremt beroendeframkallande. Man spelar länge och när man lyckas slita sig ifrån spelet så tar det inte lång tid innan man är tillbaks framför skärmen igen.

Betyg till spelet
Grafiken är väldigt fin och det finns en del roliga element, men det är ändå bara en vinkel man ser ifrån, så det blir en 7a.

Spelkänslan är väldigt bra eftersom spelet får spelaren att leva sig in i själva storyn och dom små ansiktena på Goo'sen är väldigt trevliga

Ljudet är ”Amazing” som dom säger på andra sidan atlanten. Jättetrevlig musik och bra väl timade ljudeffekter. Men smaken är som baken någon annan kan tycka att musiken är rena pesten.

Hållbarheten är bra eftersom det finns många banor och man har ett friläge där man länge kan försöka bygga högst. Dessutom så kan man ju alltid försöka klara banornas krav för att få en så kallad OD, som är lika med överdos. Det finns tids krav bland annat.

Totalbetyg: 8 Ljud: 10 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9