Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











World in Conflict

PC
World in Conflict
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    18 september 2007
  • Utvecklare
    Sierra Entertainment, Massive Ent.
  • Antal ägare
    31
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.2

Speltest av Stegosaurus

Inskickad av Stegosaurus den 27/10 -08 07:54

Handling / story / vad man gör i spelet
År 1989 skulle det kalla kriget sluta... det gjorde det inte. Sovjetunionens sociala, ekonomiska och politiska kollaps får dem att invadera Europa, men tack vare enorma ansträngningar från USA och NATO bromsas deras framfart en aning.

Men det är inte slut än, en höstdag landsätter ryssarna sina trupper i Seattle med hjälp av civila containerfartyg. De få amerikanska trupperna som finns där gör ett desperat försök att försvara Seattle.

Det är här du kommer in i bilden, du spelar som Löjtnant Parker, som under den inkompetente Kapten Bannons ledning försöker bromsa Sovjets framfart, dock utan framgång. Frontlinjen flyttas allt längre in i USA allteftersom det tredje världskriget trappas upp. Invasionens ledare, Ivan är fast besluten att lyckas och ger inte ens upp efter det att USA släpper en atombomb på dem i Cascade Falls.

Efter det får man spela igenom händelserna innan invasionen av USA, då spelar du som NATO, för att senare komma tillbaka till USA för att avsluta kriget en gång för alla.

Vad jag tycker om spelet
Spelet bjuder verkligen på en massa ögongodis. Alla enheter, miljöer och explosioner är otroligt väldetaljerade, man kan zomma in och få en riktig närbild av alla enheter och avfyra diverse taktiska hjälpmedel, allt från napalm-bomber till den allsmäktiga atombomben. Spelet bjuder också på en fantastisk multiplayer-upplevelse, det är indelat i 4 roller, infanteri, pansar, eldunderstöd och flyg. Eftersom en enhetstyp är hjälplös mot en annan krävs det att alla de andra rollerna samarbetar med varandra. Desto längre stridigheterna pågår, desto mer skadas marken, byggnader, skogar med mera.

Det bjuds också på en välskriven singleplayerkampanj med snygga och bra filmsnuttar.
Allt detta av vårt eget företag, Massive Entertainment.

Betyg till spelet
Grafiken: Fantastisk, dock förekommer en del buggar. Till exempel suddas enheternas detaljer ut när man zoomar in, för att sedan redas ut igen. Massive har lyckats riktigt bra med miljöerna.
Spelkänslan: Att man kan zooma in så man får en riktig närbild av kanontornet på en stridsvagn, och att man kan få ner kameran till marknivån ger spelet en filmliknande känsla.
Ljudet: Ljudet är mycket realistiskt, soldaterna pratar på olika språk med olika brytningar, både engelska, ryska, tyska, norska och franska.
Hållbarhet: Mycket lång, även om kampanjen känns lite för kort kan multiplayerläget hålla riktigt länge. Det finns 3 olika typer av matcher: Domination, Tug of War och Assault, så det är bara välja vilken som passar dig bäst.

Personligen tycker jag att World in Conflict är ett fantastiskt RTT-spel som jag verkligen rekommenderar till alla strategispelsälskare.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10