Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWarhammer 40,000: Dawn of War

PC
Warhammer 40,000: Dawn of War
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  24 september 2004
 • Utvecklare
  Relic
 • Antal ägare
  184
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.4

Speltest av UndeadPercy

Inskickad av UndeadPercy den 06/12 -10 22:36

Handling / story / vad man gör i spelet
Den människo befolkade planeten Tarturus är invaderad av en ras som är kallad för Orks. Planetens beskyddare, Imperial Guard, blir bara färre och färre samtidigt som deras moral sjunker. Medans bara fler och fler människor som dör så blir bara Orkerna fler och fler.

Imperiumets elitsoldater, Space Marines, kommer till planeten för att stoppa invasionen. Space Marines leds av en så kallad "Force Commander" och han heter Gaberiel Angelos. Men är Orkerna det enda hotet? Captain Gaberiel Angelos kommer stöta på en annan ras, en antik ras som verka vakta något mörkt och ondskefull. Dessutom verka detta "ondskefulla" dyrkas av fanatiska människor.

Det man gör i spelet är att man ska bygga upp en bas och sedan mobilisera en armé. För att kunna mobilisera en armé, bygga nya byggnader och forska fram ny teknologi och uppgraderingar så behöver man energi och resurser. När man gjort så är det dags att besegra sina fiender eller att göra ett annat uppdrag som att till exempel samla en stor summa resurser.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar spelet. Det är en väldigt bra story och har bäst story bland Warhammer 40,000 Dawn of War-spelen. Jag tycker att spelet är väldigt unikt.

Häftiga enheter och så gillar jag "sync kills", det vill säga att dem gör något speciellt när en enhet dödar en annan enhet i närstrid, t.ex. en stor demon som har en yxa som är kallad för "Bloodthirster" tar upp ett infanteri och klämmer sönder offret. Men det finns många häftigare "sync kills" i spelet.

Det är bra också att man kan välja att en enhet/flera enheter ska attackera i närstrid eller med skjutvapen. Ett av dem bästa spelen ever. Jag rekommendera varmt till dem som gillar strategispel. De som gillar blood kan också köra detta.

Betyg till spelet
--- GRAFIK ---
Grafiken är bra, fast inte så bra jämfört med dagens spel. Fast jag ÄLSKAR grafiken, den är nästan perfekt för min del. Enheterna kan vara lite suddiga i exempelvis ansiktet. Men vissa enheter har mer detaljer än andra. Grafiken får en 8 som står för jättebra. Men skotten kan se lite buggade ut, t.ex. när man ser en enhet skjuta en annan enhet så ser det ut som att skottet åker ingenom offret och sedan försvinner ute luften på andra sidan av offret. Det finns fler buggar i spelet om jag minns rätt. Men jag struntar i dem där buggarna.

--- SPELKÄNSLA ---
Bästa spelkänslan tycker jag! På grund av alla "sync kills" och enheternas stridsrop (de skriker något mitt i stridsfältet utan man klickar på enheten). När man bygger något så kommer inte byggdelarna från ingenstans, utan kommer igenom t.ex. en slags rymdkapsel, sedan ser man hur byggdelarna byggs upp till en byggnad. Dessutom när till exempel ett artilleri skjuter mot en grupp infanteri. När skottet har träffat så flyger infanteri upp i luften sedan landar ner på marken och kanske återhämtar sig och sedan hoppar upp på benen igen för att strida. En 10 blir det.

--- Ljud ---
Det är väl bra... Helt okej. Passande ljud till attackerna och liknade. Alla stridsrop är ju bara bäst. Vissa enheter har väldigt häftiga röster tycker jag. Röstena är väldigt unika. En 8 blir det.

---HÅLLBARHET---
För min del tycker jag det är bra. Kan spela rätt länge utan att tröttna. En 7.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10