Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tibia

PC
Tibia
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    7 januari 1997
  • Utvecklare
    CipSoft GmbH
  • Antal ägare
    58
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Hur man kan bli lurad

Inskickat av Kigsz den 24/11 -08 21:41

* Hur man kan bli lurad:
Det finns många sätt att bli lurad i Tibia. Nya sätt dyker upp hela tiden, men det finns vissa metoder som sticker ut. Jag tänker ta upp sju av dessa, som jag tycker att det är bra att känna till, så att man inte luras av dessa. Jag kommer att benämna lurendrejaren som en ’han’ i följande text:

1)
- Vad: Dödligt slime.
- Var: Rookgaard.
- Hur: Om du har lite i liv/HP så kan det hända att det dyker upp någon som erbjuder sig att läka dina sår. Han ber då dig att högerklicka på honom och sen vänsterklicka på dig själv. Vad han då har gjort är att han har en flaska slime under sig, vilket blir till ett effektivt gift när du dricker det. När du vänsterklickar på dig själv så förtär du innehållet i flaskan och kan ganska snabbt stupa om du inte får ordentlig hjälp av en riktig helbrägdagörare.

2)
- Vad: Månbrynja.
- Var: Rookgaard.
- Hur: Det kan hända att det kommer någon och frågar dig om du har en ovanlig månbrynja (Moon Armor). Du svarar såklart ’nej’, eftersom det inte existerar någon sådan. Han ber dig då att följa med honom lite avsides. Han tar då fram en Moon Flower (vanliga blommor i Tibia) och lägger den framför dig. Han säger sedan åt dig att om du använder den på din brynja så kommer den att förvandlas till en månbrynja. När du drar blomman på din brynja så kommer din brynja att ramla ner till marken, vilket gör att han kan plocka upp den och springa iväg.

3)
- Vad: Ryggsäckslurendrejeri.
- Var: Både Rookgaard och Main.
- Hur: Om du har något liggande på din depot box i main eller i bytersrummet i Rook, så kan det hända att någon dyker upp några steg bakom dig. Han lägger då fram en ryggsäck (oftast), men det kan även vara något annat intressant. Du kan då, i stundens ingivelse, råka lämna kvar det du hade liggande på depot boxen/i bytesrummet för att roffa åt dig det som han precis lade ut på marken. Tji fick du, för han kommer då att snabbt plocka upp det han hade lagt ut samt knuffa undan dig för att ta det du hade liggande på depot boxen/i bytesrummet.

4)
- Vad: DOUBLE-fördubblingen.
- Var: Både Rookgaard och Main.
- Hur: Väldigt lik ’ Ryggsäckslurendrejeriet’, men istället för att lägga ut en ryggsäck eller dylikt, kommer han att fråga dig om du vill fördubbla den sak du har framför dig på depot boxen/i bytesrummet. Svarar du ’ja’ kommer han att säga att du ska hålla inne Ctrl och trycka in knappkombinationen D-O-U-B-L-E. Vad som händer då är att så fort du trycker på L:et så loggas du ut och han snor åt sig det du hade liggande på depot boxen/i bytesrummet.

5)
- Vad: Parcel trade.
- Var: Main.
- Hur: Förmodligen den vanligaste och mest välkända bluffen av dem alla. Det hela går till så att han är i en annan stad än du och ber dig skicka det du säljer till honom genom ett paket (parcel). Han ska sedan skicka betalningen till dig direkt efter att ditt paket har kommit fram till honom. Efter att du har skickat ditt paket så får såklart inget paket tillbaka.

Det kan även vara så att han säljer något och ber om betalningen av dig först. I så fall skickar du pengarna, men får ingen vara tillbaka.

6)
- Vad: 1,000 gp blev bara 100 gp.
- Var: Main.
- Hur: Du säljer något och får som svar att han tänker betala dig 1 k (1,000 gp) för det du säljer. Du går med på detta och när ni håller på att genomföra köpet (du med din vara och han med ett Crystal Coin), så ursäktar han sig och säger att han inte har tillräcklig cap (kapacitet) för att ta emot din vara. Han säger att han bara ska lägga av några onödiga saker och sen kan ni byta. När bytet sedan återupptas så har han bytt ut sin Crystal Coin (1,000 gp) mot en Platinum Coin (100 gp). Eftersom de är snarlika i färgen så gäller det att se upp så att du inte bara accepterar direkt.

7)
- Vad: "Assassin's Quest".
- Var: Main (Thais).
- Hur: Detta kan bara hända på en PvP-server. När du är i Thais så kan han fråga dig om du har hört talas om ett uppdrag som heter Assassin's Quest, vilket du inte gjort då det inte finns. Han säger då åt dig att följa med honom till King Tibianus för att få reda på information om uppdraget. Väl där ber han dig att säga 'hej' till kungen och sedan fråga om Ass assin's Quest. Han har då gjort ett mellanrum mellan det andra s:et och det andra a:et, så att kungen (och hans vakter) tolkar det som att du säger 'ass' till kungen. Så fort du säger en svordom slår kungens vakter ner ditt HP till 1 och då kommer han som lurade dig från början att döda dig lätt.

Fusket har betyget 8.35 (7 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 3 kommentarer:

trixarn den 15/02 -09 00:14
haha gör de första ett crystal coin e 10k.. -.- å den e blå å platinum e silver, men eftersom du e så fattig i tibia å alldrig haft ett crystal coin så vet du ingenting...

trixarn den 20/03 -10 04:14
aa synd att ingen har tagit den leveln irl ....

trixarn den 20/03 -10 04:19
+ att et crystal coin e 10kgp å inte 1k.. r3tard barn som lagt ut skiten :D

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.