Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims: Medeltiden

PC
The Sims: Medeltiden
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    25 mars 2011
  • Utvecklare
    The Sims Studio
  • Antal ägare
    5
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.5 9.3

Speltest av Silver_

Inskickad av Silver_ den 26/06 -11 23:34

Handling / story / vad man gör i spelet
The Sims: Medeltiden är ett helt nytt roligt simulatorspel från skaparna av The Sims; The Sims Studio. Spelet släpptes den 25 mars 2011.

Spelet Medeltiden (som jag kallar spelet för) går ut på att man ska skapa en kung eller drottning och sedan härska över ett kungadöme som du får döpa och utveckla. – Du är skaparen, Du är härskaren!


Spelet börjar med att man ska få skapa en kung eller drottning som ska styra över ditt kungadöme. Du får ge denne namn, frisyrer, kläder och egenskaper (2 vanliga egenskaper & 1 svaghet (En dålig sida med kungen eller drottningen)).

När du skapat din kung eller drottning och känner dig nöjd startar du spelet genom att välja ett uppdrag. Det är nämligen meningen i spelet, uppdrag. För varje uppdrag får man en sorts poäng som man kan köpa vissa saker för, för att ditt kungarike ska bli större och bättre! Man kan köpa ”hjältar” som de kallar det i medeltiden. Dessa hjältar kan du få spela på och göra uppdrag på efter att du är färdig med ditt nuvarande uppdrag. Några hjältar är: Smed, Spion och riddare. Det finns 8 olika hjältar, och för varje hjälte du köper får du minst 2 uppdrag. (ps: du kommer att få skapa hjältarna själv!) Jag kan säga er att även fast ni har alla hjältar så tar aldrig uppdragen slut! Jag har spelat sedan Medeltiden kom ut men ändå finns det lika många uppdrag kvar! – Så oroa er inte om att uppdragen ska ta slut!

Som hjälten Monark (kung) har du tillgång till en massa olika saker i staden! Du kan till exempel skicka oskötliga simmar till stocken där de får skämmas rejält och kanske få en och annan tomat kastad på sig. Har en sim varit riktigt, riktigt oskötlig så kan du skicka den simmen till hålet där ett stort odjur ligger och lurar, och äter upp allt som blir nedkastat i hålet!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta spel är det roligaste spelet jag någonsin spelat (näst efter The Sims 3, då) eftersom att det är så stort och att det finns så mycket spännande uppdrag, och då menar jag spännande uppdrag. Det kan vara allt från jakt och fiske till utforskning av grottor eller jakt på ett livsfarligt gäng!

Lite I övrigt vad jag tycker är bra förutom uppdragen är att det bara är 2 behovsmätare. Då är det mycket lättare att ha simmar under kontroll. En till sak som är rolig är plikter som man får varje dag. Det kommer två plikter per dag (om inte dina simmar vill dra till med något extra) som du måste göra, annars kan det leda till en negativ humöreffekt, så glöm inte bort dig i uppdragen för mycket, bara! Sista roliga saken (som jag orkar nämna nu) är att man kan hålla hov. Då kommer det fram medborgare från ditt kungarike till tronen och ber om din hjälp/tillåtelse. Du får välja om du vill hjälpa de eller inte.

Betyg till spelet
Grafik: 9 – Jag gav grafiken en 9:a eftersom att grafiken verkligen är otroligt bra men jag kan säga att The Sims 3 har lite bättre grafik, men det är ju såklart inte något fel på grafiken till Medeltiden!

Spelkänsla: 10 – Jag gav spelkänslan en 10:a eftersom att (som vanligt) jag kan inte slita mig ifrån spelet. Det är såna spännande uppdrag så att jag kan verkligen inte gå ifrån datorn hur vacker dag det än är där ute.

Ljud: 10 – Ljudet blev en 10:a eftersom att det är väldigt bra musik i början av spelet och passar till spelet till 100%. Simmarnas ljud är sig lika förutom lite nya ord…

Hållbarhet: 8 – Hållbarheten blev en 8:a eftersom att man kan ju tröttna på spelet, kanske lite mer än Sims 3 och rätt så långa mellanrum men när man kommer tillbaka i "The Sims: Medeltiden"-perioden blir det alltid lika kul och sätta sig vid spelet som första gången.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10