Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Sims 3

PC
The Sims 3
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  5 juni 2009
 • Utvecklare
  The Sims Studio
 • Antal ägare
  294
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 9

Speltest av Pideli

Inskickad av Pideli den 23/06 -09 15:04

Handling / story / vad man gör i spelet
The Sims 3 är den senaste uppdateringen av The Sims-serien. Precis som de andra The Sims-spelen är det en livs-simulator. Du gör din sim/familj, flyttar in dem i ett hus och låter dem ta hand om sina behov och att skaffa vänner och barn. Man kan även inreda och bygga sitt hus och sin trädgård. Man kan göra nästan vad man vill med The Sims. Med The Sims 3 följer nya funktioner och ett helt nytt spelsätt. Tillexempel, istället för att det laddar hela tiden när du ska besöka en annan tomt eller besöka en familj, går det hela under loppet av några sekunder. Vill du ta din sim till en tomt är det bara att zooma ut tills du ser hela kvarteret och sen zooma in på vilken plats du vill! Sen klickar du bara där så går din sim dit. Du kan följa och se din sim hela vägen från hemtomten till platsen. Du kan alltså se hela kvarteret på en gång, istället för bara själva tomten du bor på. Allt blir så mycket mer levande och man känner sig inte ensam i sitt lilla hus längre.

Vad jag tycker om spelet
Spelet uppfyllde verkligen mina förväntningar. Kanske inte direkt från början, då det faktiskt var mer knepigare än The Sims 2 att spela. Men till slut lär man sig och då är det jättekul. Kommer nog aldrig kunna återvända till tvåan. EA har verkligen gjort ett bra jobb med det här spelet, men jag fattar inte hur de både kan göra så att det inte laddar mer Och att det blir bättre grafik. Allt flyter på så fort, perfekt. De enda dåliga sakerna med spelet är nog att man inte kan Se In i allmänna tomter (hus). Utan man får bara höra ljudet. Och så att man inte kan simma i havet, utan bara fiska. Andra lite bättre saker är att man numera kan ha möbler på snedden och ha flera mindre föremål på samma ruta. En annan sak jag älskar med spelet, och nog det viktigaste, är att hela kvarteret åldras på samma gång, precis som i verkligheten! Men man kan även ställa in åldrandet om man vill, och stänga av det.

Betyg till spelet
Jag ger grafiken en 10. Den är mycket bättre än Sims 2 och simmarna ser trevligare ut nu när de inte är så stolpiga och stela, utan mer avslappnade och flexibla. Hörnen på kylskåpen har också rundats av och det tycker jag ser trevligare ut.

Spelkänslan får en 10. Spelet är ju som livet! Hur mycket mer känsla av verklighet kan man få?

Ljudet får en 9. Jag älskar musiken i The Sims 3, så hemtrevlig. Fast det enda dåliga är att jag hatar att de inte kan släppa ”Djurliv-melodin” från The Sims 2, som nu blivit The Sims 3's signaturmelodi, kunde de inte ha kommit på en helt ny låt istället? Den är ju med i nästan alla Sims 2-spel typ, fast bara lite förändrade.

Hållbarheten får en 9. Man kan spela i timmar! Men spelar jag tillräckligt länge på samma familj har jag tillslut inget mer att göra med familjen, och går mest runt i kvarteret bara. En gång hade jag så tråkigt med The Sims 3 att jag bara snabbspolade hela tiden och såg på när simmarna åldrades och dog. Lusten tar slut någon gång, hur kul det än är.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10