Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims 2: Fritid

PC
The Sims 2: Fritid
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    29 februari 2008
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    175
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7.7

Speltest av tid_e_pengar

Inskickad av tid_e_pengar den 05/04 -09 15:35

Handling / story / vad man gör i spelet
I The Sims 2 Fritid introduceras hobbyer. Man kan använda olika saker för att bli intresserad av någon hobby, t. ex. Konst & Hantverk, Mat, Film & Litteratur och Träning. Ju mer man blir intresserad av något, ju mera kan man göra för att bygga upp det intresset, t.ex. man kan blogga om ett intresse eller beställa en tidning som handlar om hobbyn. Då kan resten i familjen också läsa tidningen och bli intresserade.

Varje sim har en hobby som intresserar den mest. Då kommer det upp en ruta i högra hörnet där simmen säger att den gillar hobbyn väldigt mycket. Ifall simmen tycker om vad den gör kan den bygga upp intresset snabbare. När ett intresse har maximerats blir man helfokuserad på vad man gör och ett vitt ljus syns runt simmen. Då tar det också längre tid för behoven att sjunka, så att man kan hålla på längre. Simmen glömmer också att göra vissa saker, t.ex att använda toaletten ifall den är helfokuserad. Man kan bli helfokuserad oavsett om simmen gillar hobbyn eller inte.

När man har uppnått tillräckligt med intresse kommer en sim till tomten och ger ett medlemskort till en hemlig hobbytomt. På tomten finns massor med olika saker som man kan använda för att bygga upp intresset till max.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att expansionen är kul. Det kommer nya kläder med i spelet vilket alltid är uppåt. Hobbyna är också roliga, men det kan bli störande ifall simmen gör middag som vanligt och telefonen ringer för att informera att man ska jobba på för att få medlemskort. Ugnen blir på, det ryker... och så har man eldsvåda på gång. Också om man har fri vilja på så gör helfokuserade simmar inget annat än spelar piano till exempel. Så expansionen är värd att köpa men kanske inte så viktig för själva spelupplevelsen.

Betyg till spelet
Grafik: Vanlig The Sims 2-grafik, inget nytt. Allting såg bra ut, så det är en åtta.

Spelkänsla: Simmarna får mera att göra, vilket är bra, men ibland känns det som om de inte hinner göra något annat än se på film eller skrinna... Sjua.

Ljud: Sims-låtarna är kreativa och roliga, men kanske lite störande i slutändan. Åtta.

Hållbarhet: Detta skulle man kunna diskutera i oändlighet. Är du inget av sims-fan kommer detta inte att hålla, men om du orkar spela längre tidsperioder garanterar jag att du får mycket utav detta spel. Nia.

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 7