Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims 2: Fritid

PC
The Sims 2: Fritid
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    29 februari 2008
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    175
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7.7

Fler fusk

Tips

Inskickat av Fuska-nu den 10/05 -08 09:13

Hej

Jag ska förklara lite grann om fusket boolprop medmera, hoppas nån får nytta av det.

Om du har många hobbyintresserade simmar på din tomt med höga livstidsambitionsmätare kan du få besök av zigenaren som ger dig Anden i lampan. Zigenaren kom till mig utan fusk när jag bara hade 1 sim på tomten, hon hade inte mycket på hobbymätarna men hon hade väldigt hög livstidsambitionsmätare. De får poäng på mätaren när något stort händer - när de får barn, gifter sig, blir befodrade osv.

Du kan även få anden genom att använda fusket boolProp testingCheatsEnabled true - skriv in koden, håll nere shift, klicka på en sim och välj Spawn.../Genie Lamp. Då dyker lampan upp.

(Om du behöver skriva in boolprop och andra fusk med versaler eller ej är jag inte säker på, men det funkar även utan versaler för mig. Stäng av det med false istället för true)

Lampan ger simmarna på tomten 3 önskningar - INTE 3 önskningar per sim utan anden kan bara bli önskad av 3 gånger!

Man kan önska sig skönhet, rikedom/pengar, ett långt liv, lugn i sinnet (heter det så?? Jag spelar på engelska så jag är inte säker på översättningen men ni fattar nog), krafter att lura döden och så kan man återuppväcka döda simmar. Om du önskar dig rikedom kommer pengasäckar ramla ner från himlen med jämna mellanrum (den första säcken är värd §10.000 och den sista §1000, det är ett par stycken) om du önskar dig ett långt liv så blir simmen lite yngre och krafter att lura döden gör väl att simmen helt säkert vinner över liemannen nästa gång den ber för en närståendes liv. Jag vet inte vad "skönhet" och "lugn i sinnet" gör, jag har testat och kunde inte märka någon skillnad iaf... jag gissar på att andra simmar blir mer attraherade av simmen om man väljer skönhet men jag vet inte...

Man kan göra annat skoj med boolprop oxå

Vill du döda en sim snabbt? Se till att simmen som ska dö är aktiv/markerad (alltså så att den gröna diamanten är över den), shift-klicka på simmen och välj Kill.../Die by flies. Han eller hon blir attackerad av flugor och poff, död.

Brevlådan kan vara bra på många sätt. En gång försvann mina simmar när de skulle gå ifrån tomten och kom inte tillbaka men jag fick tillbaks dem genom att använda Teleport here.

Om du vill bli bortrövad av aliens och bli aliengravid, shift-klicka på det stora teleskopet när du har igång fusket och välj Debug - get abducted så kommer det aliens.

Om du vill bli vän med en sim, shift-klicka på simmen och välj !Make sim my contact. Då blir han/hon en "kontakt" (porträttet blir sådär blått och de får en bonus som gör att de fortare lär känna varandra när de umgås) och får ca 50 på den dagliga relationsmätaren och ca 15 på livstidsmätaren, gör om det flera gånger så kan du få upp båda på 100. Om du vill bli ovän med en sim istället, välj Make furious with this sim, det räcker med 1-2 gånger.

Om du vill ställa in karriär och jobbnivå...
Det här blev egentligen en väldigt krånglig förklaring på något som egentligen är ganska enkelt men jag har skrivit så utförligt jag kan och om ni undrar nåt så kan ni ju fråga så svarar jag så fort som möjligt.
Shift-klicka på tidningen. Välj Adult jobs (om simmen är vuxen) eller TeenElder jobs om simmen är tonåring.
Jag tror gamlingar får upp både Adult och TeenElder alternativen men välj Adult jobs på gamlingar eftersom TeenElder jobben är dåliga med kass lön. Sen väljer du karriär i nästa meny, t ex Matlagning, Slöfock osv.
Dessa kassa tonåring/gamling jobb tror jag inte du kan bli befordrad till nivå 10 (högst) på om du försöker jobba dig upp utan fusk, men om du ställer in nivån med hjälp av boolprop och tidningen kan du fortfarande få bra vuxenjobb med bra löner.
Du kan välja Set job level... och sen nivån du vill att simmen ska ha på jobbet, t ex 10 oavsett ålder och få bra lön, tider etc. Ett mindre fel om du är tonåring är dock att du inte kan se namnet på ditt jobb m.m men det fungerar. Om namnet på jobbet osv syns för gamlingar är jag inte säker på eftersom jag har hack installerade som påverkar detta.

Det finns en till meny på tidningen som dyker upp för Vuxna simmar - Career rewards. Med den kan du låsa upp karriärsbelöningar men det är mycket enklare att bara skriva in koden unlockCareerRewards så låses alla karriärsbelöningar upp.

Man kan få fram massa andra objekt med hjälp av shift-klick och "Spawn" som man kan få fram anden med. Du kan spawna fram servos (om du har arbetsliv. Välj "New Servo"), Önskebrunnen (Året runt. Välj "Wishing well") och Voodoodockan (Jorden runt. Välj "Voodoo doll")
Resten av sakerna är fusk-objekt som t ex Sim modder (ser ut som en liten docka och gör att du kan ställa in simmens humör, relationer till andra, vampyrism, ambition osv), Tombstone of L and D (ser ut som en gravsten och gör att du kan skapa nya simmar som är slumpade, byta förnamn på simmar, snabba upp graviditeter osv).
* Rodneys death creator gör att du kan döda simmen på olika sätt.
* Badge juicer låter dig ställa in simmens talangmedaljer.
* Pauls reaction tester låter dig ställa simmen i olika poser och göra olika gester (kan vara till nytta om du tar foton eller gör en film)
* MakeMeSick tester gör din sim sjuk.
* Toms Clothing Tester gör att du kan få tillgång till NPC-kläder m.m.
* CAS Reset household - jag är 99 % säker på att den återställer din familj som den var när du skapade den i CAS (skapa-en-familj) om du väljer det alternativet men jag har inte testat den. Använd på egen risk...
* Accessory cheat gör att du kan få fram "accessoarer" som simmen ibland använder (skruvmejslar, pallar, fjärrkontroller osv). Kan vara till nytta om du fotar/filmar
* Semester tester har du nytta av på universitetet men jag varnar dig för att använda den eftersom den ofta får mitt spel att krascha och göra andra konstiga saker...
* Chance card tester låter dig bläddra igenom och testa alla chanskorten från simjobben.
* Tour guide tester funkar som Chance card tester men du får upp chanskorten från turerna i Jorden runt istället.
* NPC and townie maker låter dig ställa in utseendet på och sedan generera fram NPCs/townies. Har dock inte testat detta.

Resten vet jag inte vad de gör. Jag har testat att klicka fram allt men det jag inte har nämnt har jag inte fått fram alls eller så har jag inte hittat nåt sätt att använda dem på.

Resten får ni leka med själva, shift-klicka på olika saker och se vad ni får upp! Var försiktiga och spara innan, det är en bra idé att göra en kopia av EA GAMES mappen också om du skulle råka deleta en spelfil eller liknande (läs här under)

OBS!!! Om du klickar på en sim eller ett objekt och väljer "force error" så skapas ett fel med objektet/simmen och en ruta kommer upp. Du kan använda force error för att rätta till eller ta bort buggiga objekt/simmar som fastnat et cetera men rutan kommer också upp om det blir något fel med spelet öht. Rutan kan dock bara komma upp om du har boolprop aktiverat. Om du väljer cancel avbryter du (går inte alltid dock, ibland fortsätter rutan att komma upp) med reset rättar du till/återställer (går för det mesta) och med delete tar du bort. Om det kommer upp en sådan ruta när du inte "tvingat fram den själv", DELETA ALDRIG utan försök ta reset eller cancel och om inte det går, försök pausa innan nästa ruta hinner komma upp och stäng av boolprop (boolprop testingcheatsenabled false). Jag råkade deleta en viktig spelfil för ett tag sen utan att säkerhetskopiera EA mappen och blev tvungen att installera om.

Stäng alltid av boolprop när du inte använder det!

Tack för mej :P fråga bara om ni inte fattar..

Fusket har betyget 5.13 (6 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 2 kommentarer:

Filipm1234 den 14/05 -08 10:22
lol. vilka roliga fusk skulle prova dom direkt om inte sims tog så lång tid att starta.

the_sims295 den 25/05 -08 14:47
hej! vilka roliga fusk! det va bra för mig att veta. jag har inte spelat sims 2 på ett tag men jag ska göra det så fort jag kan!

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.