Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims 2: Arbetsliv

PC
The Sims 2: Arbetsliv
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    3 mars 2006
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    677
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 23/04 -06 12:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Den engelska titeln av Arbetsliv är både mer trogen vad den här expansionen egentligen handlar om och helt annorlunda, nämligen; Open for Business. Detta betyder alltså i sin enkelhet att du aldrig kommer att få släcka bränder, programmera brandväggar eller skura logement-toaletter (ack och ve!) i Arbetsliv.
Däremot får du öppna affär och det kan väl inte vara fy skam? Nej, faktiskt inte. Det är litet småkul och ibland riktigt underhållande, men det var originalet också. Precis som med alla andra expansioner man släppt står en viss fritidsysselsättning i fokus samt en hop nya föremål. Inget utöver det vanliga alltså och det känns inte så pass nödvändigt som ett tillägg måste göra för att vara berättigat.

Vad jag tycker om spelet
En expansion bör i min mening vinkla spelet på ett nytt sätt, lekfullt prövandes vad som fungerar och kanske inte fungerar. Arbetsliv prövar inte alls särskilt mycket, i grund och botten handlar det om att bygga en affär (ett hus) med varor i (det vill säga föremål). Någon som känner igen sig?
Nåja, detta till trots är det säkert ett trevligt moment för den insatte som äntligen får möjligheten att följa med sina simmar till jobbet...suck, vem lurar jag egentligen?

Betyg till spelet
Licensen är på sätt och vis förknippat med någonting väldigt ogästvänligt för de som kanske inte är helfrälsta av The Sims-spelen sedan tidigare. Det börjar bli riktigt trist när varje ny expansion bara rinner ut i något sorts antiklimax eftersom man vet att de aldrig gör originalet till ett bättre spel. Möjligen ett bredare med alla nya lampskärmar, men knappast till ett bättre och det är ett problem. Speciellt när man är inne på The Sims 2 [Slumpvald fritidssysselsättning här] liv-expansion nummer tre och ingenting tyder på att det skall ta stopp inom en överskådlig framtid.
The Sims 2-originalet är ett riktigt mästerverk på många vis och få spel kan inom genren konkurrera med EA:s gullegris.

Totalbetyg: 5.5 Ljud: 5 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 5